Inspecció de Treball de la Generalitat multa a Vueling per exigències en la vestimenta i el maquillatge a les seves hostesses. Abans de cada torn les tripulants de cabina de Vueling han de posar-se uns talons a partir de 3 cm, així com maquillar-se amb una base del seu to de pell i aplicar-se rímel a les pestanyes, que només pot ser negre. No obstant això, tenen prohibit portar extensions de pestanyes "de llargada o aspecte artificial", ombres d'ulls que no siguin de tonalitats clares o marrons, i en cas de voler pintar-se els llavis, ha de ser d'un to discret. Fonts de l'aerolínia han explicat a Elnacional.cat, que el maquillatge no és obligatori per les hostesses, i que la guia d'estil s'està revisant amb els treballadors de la tripulació i els sindicats.  

El criteri és totalment contrari per als assistents de vol, que amb portar "un aspecte net i endreçat" tenen suficient. Vueling no estableix quines sabates han d'utilitzar, ni s'hi han d'anar o no maquillats d'alguna manera. Aquesta diferència de criteri va portar al sindicat Stavla a denunciar la companyia davant de Treball, que ha considerat que Vueling pot aconseguir una imatge corporativa "de manera menys onerosa i més equilibrada, sense afectar els drets fonamentals dels treballadors". Així doncs, conclou que la companyia comet una infracció molt greu i ha interposat una multa 30.000 euros, segons ha avançat El Periódico. Per la seva banda, fonts de la companyia han assegurat que, de moment, és una proposta de sanció. 

Imatge inclusiva

Fonts de Vueling han informat l'esmentat diari que "la companyia està revisant la seva guia d'estil i treballant en una imatge inclusiva. Alguns dels suggeriments dels tripulants s'han anat incorporant progressivament. Un exemple d'això és la recent revisió de la guia en referència a l'ús de maquillatge, en la qual actualment no existeix distinció de gènere ni cap obligatorietat". La sanció de Treball a Vueling és pionera, ja que, és de les primeres que censura una companyia aèria per exigències estètiques i considera que estan cometent un tracte discriminatori utilitzant la seva imatge corporativa. 

L'anterior precedent és del 2019, quan el sindicat USO va interposar una denúncia a Ryanair per obligar a portar faldilla o davantal les seves tripulants de cabina. No obstant això,Treball no es va acabar de pronunciar, ja que finalment la companyia va donar el braç a tòrcer i va oferir l'opció de portar pantalons corporatius. 

Pràctiques sexistes a l'AVE

Inspecció de Treball també ha investigat altres casos de pràctiques sexistes no només en aerolínies, sinó també en el personal dels AVE, gestionats per Ferrovial. Segons informa El Periódico, l'empresa obligava les dones a utilitzar certs tints de cabell, maquillatge i pentinats, i en vetava d'altres. I és que aquestes exigències només afectaven les dones de la companyia. En setembre de 2022, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va tombar el recurs de Ferrovial i el va obligar a pagar 25.000 euros de multa.