Ha estat un mes d’abril ple de notícies que han suscitat un gran i sobtat interès i això s’ha notat en les audiències de mitjans digitals que mensualment publica OJD Interactiva. Segons aquest auditor, El Nacional.cat va ser el mitjà més llegit en català durant el mes d’abril. Aquest és el vuitè mes consecutiu que el diari esdevé líder de la premsa digital. Val a dir que aquest lideratge és absolut perquè el rànquing d’OJD té en compte totes les capçaleres amb independència de si és un diari nadiu digital (com El Nacional.cat), la versió digital d’un diari en paper (com l’Ara) o el portal informatiu d’una emissora de ràdio (com és el cas de Rac1). De fet, aquests tres mitjans, El Nacional.cat, RAC1 i l’Ara tornen a repetir un podi que es manté estable des del mes de setembre.

Durant el mes d’abril El Nacional.cat va aplegar 2.866.178 navegadors únics. En segona posició va quedar RAC1.cat amb 2.433.731 navegadors únics, mentre que l’Ara.cat va quedar en tercer lloc, molt per sota de la xifra dels dos milions, amb concretament 1.577.445 navegadors únics. El top 10 el completen altres capçaleres com Betevé (5è lloc) o El Punt Avui (7è lloc). Per trobar altres mitjans com la versió catalana d’El Periódico cal baixar fins a la 13a posició i 295.214 navegadors únics. En total, els lectors d’El Nacional.cat van consultar 28.942.649 milions de pàgines aquest mes d’abril. La xifra, que sempre gira al voltant dels 30 milions, té un punt més de mèrit que la resta de mitjans perquè El Nacional.cat no té l’ajut de cap altre suport com sí que tenen RAC1.cat amb la seva emissora de ràdio o l’Ara.cat amb el seu referent en paper.
El mes d’abril ha estat un mes molt intens des del punt de vista informatiu: el 21 d’abril va morir el papa Francesc i el 28 d’abril hi va haver la gran apagada elèctrica de la península Ibèrica. Tots dos fets, de gran transcendència periodística, van ser molt seguits per part dels lectors de El Nacional.cat que van fer confiança a l’extensa cobertura que se'ls va donar a tots dos esdeveniments. En el cas concret de la gran apagada, a més de les notícies que s’anaven generant minut a minut, El Nacional.cat va emetre un programa especial de set hores de durada que es va emetre a través de la seva portada i del seu canal de YouTube, i que va ser possible gràcies al sistema alternatiu d’electricitat que disposa l’empresa. Aquest generador també va permetre que el diari no patís cap tall en la seva activitat i pogués anar informant puntualment de la incidència.
El mes d’abril també ha tingut dos fronts informatius més: el Barça i En Blau. El magnífic final de temporada del conjunt de Hansi Flick s’ha traslladat també a les audiències. De fet, el mes va començar esportivament el dia 2 amb el partit de tornada de les semifinals de la Copa del Rei contra l’Atlètic de Madrid que els blaugrana van guanyar per 0 a 1. En quatre setmanes el Barça va disputar els dos partits de quarts de final de la Champions (en què va eliminar el Borussia Dortmund), l’anada a Milà de les semifinals (el dia 30, que va empatar a 3 contra l’Inter), la final de la Copa del Rei, el dia 26, contra el Madrid (i que va guanyar 3 a 2 en la pròrroga quan ja era el dia 27) així com quatre partits de lliga, entre ells la remuntada contra el Celta a Montjuïc que va acabar 4 a 3.
L’altre front informatiu que es manté intractable és En Blau, el portal de la premsa rosa de El Nacional.cat i que gràcies a les notícies que generen els protagonistes del cor català i espanyol esdevé un dels puntals del diari. Sota el mateix paraigua de El Nacional.cat hi ha tres publicacions especialitzades més que són referents en el seu sector: El Caso.cat (Successos), Revers (Cultura) i La Gourmeteria (gastronomia i nutrició). A més, el grup empresarial també és l’editor del diari ON ECONOMIA, el mitjà líder en català de premsa econòmica digital.