El fiscal en cap Anticorrupció, Manuel Moix, ha assegurat que malgrat ser propietari del 25% d'una societat offshore a Panamà ell ha complert de forma "estricta i escrupolosa" la legalitat. Segons Moix, malgrat que "estèticament" no és correcte disposar d'una societat opaca a un paradís fiscal mentre s'és cap de la fiscalia anticorrupció, "objectivament parlant, això no influeix en l'exercici de la funció", segons ha declarat en una entrevista a Onda Cero. 

Moix ha insistit que no ha dissolt la societat, que té com a patrimoni una casa a l'Estat valorada en més de 900.000 euros, per qüestions econòmiques. Segons ha apuntat, va rebre la societat com a herència del seu pare i en aquell moment "hi havia una sèrie d'impostos que encareixen l'operació" i que obligaven els quatre socis a pagar aproximadament 90.000 euros a Hisenda. Amb tot, Moix ha assegurat que està "tot legalitzat des del primer moment". 

El fiscal ha afirmat que la gestió de la societat la portaven els seus "assessors jurídics" i ell simplement la va heretar. A més, ha explicat que "desconeix" els motius pels quals una senyora de 93 anys consta com a tresorera de la societat.

Moix, que parlarà amb el fiscal general de l'Estat aquest vespre o demà, ha avançat que no té "gens d'interès" a mantenir el càrrec si Maza considera que no és la persona més idònia per ocupar-lo. 

Dimissió del fiscal?

"És a la fiscalia a qui li corresponen aquests nomenaments i als fiscals. I nosaltres respectem aquesta autonomia en tot moment" ha dit la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, a l'entrada del ple del Congrés dels Diputats davant els rumors sobre si Moix dimitiria. La qüestió és que quan l'exministre José Manuel Soria va estar vinculat als Papers de Panamà, l'executiu central va assegurar que no era "ètic" que seguís al càrrec. Així i tot, Santamaría s'ha tornat: "El Govern parla del Govern. Nosaltres respectem a la resta de les institucions de l'Estat", ha dit.