Jordi Jané marxa content i satisfet de la feina feta, amb absoluta lleialtat al president i a les institucions catalanes, segons fonts del Departament d'Interior.

"En els dos anys que el conseller Jané ha estat al capdavant del Departament d’Interior, s’ha complert una etapa en què s’han aconseguit fites molt importants", destaca la conselleria de la qual avui s'acomiada el conseller Jordi Jané.

Durant aquest temps s'ha aconseguit un dels objectius del titular d'Interior: reunir la Junta de Seguretat. Dos anys ha estat Jané insistint per aconseguir la reunió aquest dilluns passat després de 8 anys.

A més Jané ha impulsat el canvi d’uniformitat de la Policia de Catalunya, la convocatòria de noves places de Mossos i Bombers i el Pla estratègic de Bombers.

Jané va entrar fa dos anys al Departament d'Interior, amb el nou govern presidit per Carles Puigdemont. Substituïa Ramon Espadaler, que també havia estat tot just dos anys al capdavant de la conselleria que dirigeix la policia de Catalunya. Va ser ell qui va nomenar Albert Batlle com a director general de la policia de Catalunya. Jané va mantenir Batlle en el càrrec.

L'últim acte de Jané

Aquest matí Jordi Jané ha apel·lat al "dret a decidir" de Catalunya en el seu últim acte al capdavant de la conselleria, a la 20 edició de lliurament de 153 diplomes del Curs de Formació Bàsica per a Bombers. Jané ha posat a l'accent en el fet que tots són "servidors públics per servir a Catalunya i la seva gent" quan es necessiti des del respecte i la convivència, ha remarcat. El responsable d'Interior ha fet una crida perquè, en l'àmbit de la seguretat, Catalunya sigui considerat "un país de convivència i segur". 

Ha fet balanç dels seus dos anys com a titular d'Interior destacant la convocatòria de 803 places de bombers com a demostració "de l'esforç de personal" i ha admès que falten mitjans, en especial en aquest cos, però ha dit que hi ha una aposta perquè es reverteixi aquesta situació. En aquest sentit, ha apuntat que aquestes "mancances" se superaran amb el pla estratègic, al qual s'ha dotat amb 207 milions d'euros, subratllant que és una quantia de recursos inaudita en aquest camp.