Les afectacions mediambientals de l'incendi a la fàbrica de Montornès se sabran la setmana que ve. De moment, l’Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha activat mesures d’emergència per a retirar els peixos morts en col·laboració amb Consorci Besòs-Tordera tot i que les conseqüències per al riu Besòs ja es comencen a aclarir. En una entrevista a Els Matins de TV3, el director de Coordinació Territorial de l'ACA, Diego Moxó, assegura que "l'impacte és molt alt" i aclareix: "Desconeixem si tindrà un impacte total sobre la fauna piscícola, però sí molt alt", sobretot a la llera. 

Les espècies vegetals i animals poden patir greus problemes. S'han trobat morts alguns peixos com carpes, bagres i sobretot anguiles, una espècie en extinció en aquest riu per a la qual un cop com aquest, podria ser molt perillós. En les properes setmanes, es recolliran mostres de sediment i aigua i també s'avaluarà la recuperació que pugui tenir a curt termini en el medi. 

Des de l'Agència Catalana de l'Aigua confien que la recuperació sigui possible. Moxó destaca la història industrial i el pes urbanístic que ha patit el Besòs i que, malgrat tot, ha aconseguit ser "un referent" per a tots aquells que viuen al seu voltant. Des de primera hora del matí, s'estan agafant mostres d'aigua i sediments per determinar les conseqüències.

El problema principal és que, com a conseqüència de l'incendi, el Besòs va rebre dissolvent, però també l'aigua que van fer servir els bombers per extingir el foc. Moxó remarca que la contaminació que ha patit el Besòs "no és culpa de ningú en aquests casos, perquè el factor de seguretat i rapidesa van abans" que les conseqüències mediambientals. 

Des de l'ACA es recorda que ningú ha d'agafar aigua del riu per consumir, però tampoc per regar. Els municipis veïns no veuen afectada la seva aigua potable, ja que aquesta es subministra des d'Aigües Ter-Llobregat, encara que es dona l'avís que cal tancar qualsevol pou que hi pugui haver.