El futbol femení interessa tant o més que el masculí. La nit històrica que ahir es va viure al Camp Nou tenia visió de dona des de diversos punts de vista, no tan sols de les futbolistes blaugranes. Així doncs, des de Mossos d'Esquadra també van emprendre una iniciativa perquè tota la seguretat del partit anés a càrrec de les policies d'aquest cos. "Tot a punt per al dispositiu de seguretat del Clàssic d’aquesta tarda al Camp Nou. Avui ens unim al futbol femení amb un equip on hi treballen totes les mosses de l’ARRO així com també altres mosses de la Canina i el Tedax", van escriure a través del seu compte d'Instagram i sota el lema "Som Mosses".

ARRO i TEDAX

ARRO són ​​les inicials d'Àrea Regional de Recursos Operatius, que s'encarrega de proporcionar efectius policials en casos puntuals que una comissaria necessiti més dels que disposa. Cal recordar que la seguretat d'aquest cos se centra en els voltants de l'estadi i la interna és a través d'una empresa privada que el mateix club contracta. No obstant, sempre es treballa coordinadament per garantir un bon dispositiu policial. Pel que fa a les tècniques especialistes en desactivació d’artefactes (TEDAX) explosius dels Mossos d'Esquadra. 

De forma global les unitats del TEDAX han estat històricament una de les àrees policials amb menys presència femenina en la majoria de cossos policials arreu del món. L’origen d'aquesta especialitat n’és un dels motius ja que neix dins de l’entorn militar de les Forces de Seguretat en una època en què no hi havia presència de dones. Per això, tots els especialistes que s'incorporaven a aquests grups policials eren homes.

Els 54 membres que integren l’Àrea del TEDAX-NRBQ dels Mossos d’Esquadra són els encarregats d'analitzar i neutralitzar principalment dos tipus d'artefactes explosius: els d'ús militar que han estat fabricats industrialment i els artefactes improvisats que fabriquen i/o utilitzen els delinqüents habituals, els grups armats o els terroristes. A més, també assumeixen l'especialitat NRBQ que els permet analitzar i manipular artefactes que suposin un risc Nuclear, Radiològic, Químic o Biològic per a les persones o béns.

Un cos policial femení

En paral·lel, l'objectiu del Departament d'Interior també és reforçar el talent femení. La xifra de dones que han entrat al cos ha augmentat fins a situar-se actualment en 3.529. Elles representen un 21% en el cos dels Mossos d'Esquadra. Per tant, és una de les policies amb més presència de dones d’Europa. Entre les seves reivindicacions hi ha la d'augmentar el nombre d'efectius femenins però especialment, com en altres àmbits, la presència de dones en càrrecs de comandament.