Les 'fake news' també tenen protagonisme a la selectivitat. Un article publicat al diari britànic The Guardian sobre 'fake news' (notícies falses) ha sortit a l'examen d'anglès de les proves d'accés a la universitat (PAU). 

Aquest dimecres els alumnes s'han examinat de la prova de llengua anglesa. En la part escrita, els estudiants han pogut elegir entre redactar un assaig sobre les conseqüències de les últimes tecnologies i la falta de confiança en els mitjans de comunicació, o sobre els avantatges, inconvenients i riscos de les compres per internet.

La segona part de l'examen s'ha basat en una entrevista de televisió a una ballarina anomenada Claire Petty, sobre la que els estudiants han hagut de contestar vuit preguntes tipus test amb quatre opcions cadascuna. A la sortida, alguns els alumnes preguntats han afirmat que l'examen els semblava "el més fàcil dels realitzats fins al moment", que l'accent "s'entenia perfectament, i no era tancat" i que aquest examen és "un dels que menys preparem específicament en batxillerat".

La resta de proves

Anglès ha estat la llengua estrangera majoritària en el segon examen, amb 28.376 estudiants (98,1%), molt per davant del francès (402), l'alemany (99) i l'italià (31), segons fonts de la Secretaria d'Universitats. Després de la pausa per al dinar, aquesta tarda s'examinaran de les matèries de modalitat corresponents a Ciències de la terra i del medi ambient, Disseny, Matemàtiques aplicades a les ciències socials, Fonaments de les arts, Electrotècnia i Història de l'art.