Un cop ja acabada la Cimera del Clima de Madrid (COP25), l’activista mediambiental Greta Thunberg tornava al seu país, Suècia. La jove realitzava el viatge fins Estocolm en tren i de camí va tuitejar una foto on apareixia asseguda al terra junt amb dues maletes i diverses motxilles.

Al tweet assegurava que el tren anava per sobre la seva capacitat: “Viatjant en trens abarrotats a través d’Alemanya. Finalment estic de camí a casa!”.

La companyia ferroviària Deutsche Bahn (DB) va respondre a l’activista també a través de Twitter, desitjant-li “un bon viatge de tornada a casa” i prometent que treballarien per millorar el servei de “trens, connexions i seients”. El tweet, però, va ser eliminat més tard.  

La companyia va reprendre el tema hores després: “Estimada #Greta, gràcies per fer costat als treballadors ferroviaris en la lluita contra el canvi climàtic! Ens ha agradat que viatgessis amb nosaltres en l’ICE 74 aquest dissabte. I amb electricitat 100% verda”, deia el primer tweet.

Però al segon tweet es feia evident l'empipament de la companyia, posant-se a la defensiva i assegurant que la jove viatjava en primera classe: “Hauria estat encara més bonic si haguessis informat també de l’amabilitat i competència amb la que et va atendre el nostre equip en el teu seient de primera classe”.

A primera hora de la tarda i després de milers de reaccions a Twitter, Thunberg es va veure obligada a aclarir que la foto corresponia a un moment concret del seu llarg viatge a través d'Alemanya: “El nostre tren a Basilea va ser retirat. Així que ens vam asseure al terra en dos trens diferents. Després de Gotinga [Alemanya] vaig aconseguir un seient. Això no és un problema, per suposat, i mai he dit que ho sigui. Els trens abarrotats són una gran senyal, perquè significa que la demanda de viatges en tren és alta".