endesa cop25

Les emissions de CO2 del sector turístic corresponents al transport podrien augmentar gairebé un 25% fins a 2030 i passar de 1.597 milions de tones el 2016 a 1.998 milions de tones en tot just onze anys, segons un informe presentat a la COP25 del Clima de l'ONU.

L'informe de l'Organització Mundial del Turisme (OMT) i el Fòrum Internacional de Transport assenyala, no obstant això, que ja que el nombre de turistes continua augmentant i el sector va fent progressos en la consecució d'uns viatges amb baixes emissions, es preveu que les emissions de carboni per passatger-quilòmetre aniran en descens en la pròxima dècada.

Les emissions del transport del sector turístic representaven el 2016 el 5% del total de les emissions de CO2 antropogèniques, motiu pel qual l'OMT fa una crida a una cooperació més gran entre els sectors del transport i del turisme perquè l'activitat turística es transformi realment i participi en l'acció climàtica.

L'informe Transport Related CO2 Emissions of the Tourism Sector indica també que, en conjunt, les emissions del sector turístic corresponents al transport van representar el 22% del total de les emissions del transport el 2016 i seguiran pràcticament igual el 2030 (21%), segons un comunicat.

El secretari executiu adjunt de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (CMNUCC), Ovais Sarmad, ha destacat que, encara que el turisme s'esmenta en nombroses contribucions determinades a nivell nacional com una gran preocupació, encara no s'ha fet prou.

En aquesta línia, el director executiu de l'OMT, Manuel Butler, ha afirmat: "Ara correspon al sector turístic, i especialment als responsables públics en matèria de turisme, utilitzar amb eficiència les dades i garantir que el sector tingui un paper protagonista en els plans per afrontar l'emergència climàtica."