La prova d'Economia de l'Empresa de la Selectivitat ha causat indignació entre els nombrosos estudiants que l'han afrontat avui, per la seva dificultat i perquè algunes preguntes no havien estat tractades durant el curs escolar. L'examen consistia de sis preguntes, de les quals se n'havien d'escollir cinc. Segons els alumnes, una de les qüestions no sortia al temari, fet que els obligava a triar les altres cinc i els deixava sense més opcions.

A més, segons fonts consultades per aquest diari, les preguntes sobre les 'pèrdues i guanys' i el 'punt mort' eren molt més difícils que de costum, i d'altres exercicis que sortien cada any com el DAFO o el Balanç aquest cop no han sigut preguntats. A més, asseguren que era molt més llarg. Els alumnes consultats han assegurat que a la seva aula ningú havia acabat l'examen abans del temps establert, un fet força inusual. Aquesta tarda ja s'han publicat les preguntes de l'examen, i també les solucions.

Davant d'aquesta situació, els alumnes han començat a fer circular una petició per Change.org on demanen l'anul·lació de la prova, que cap a mitjanit d'aquest dimarts ja sumaven més de 13000 signatures. A més, els comentaris a les xarxes socials també s'han multiplicat.

"Ha sigut l'examen més difícil"

En Pau, un alumne de segon de batxillerat de Badalona, ha assegurat que era "l'examen més difícil" d'aquesta assignatura que havia fet "mai". Les proves de selectivitat dels anys anteriors amb les que havien practicat a l'escola els últims dies, no tenien el mateix grau de dificultat.

L'alumne també ha assegurat que alguns estudiants han sortit plorant de l'aula on han estat examinats.

Fase específica

Aquesta assignatura és una de les optatives que estudien els alumnes que fan el Batxillerat Social, i molts, l'agafen a la fase específica de les proves. Aquesta fase, de les anomenades 'ponderades', és la que permet als alumnes comptar amb una nota sobre 14. És a dir, a través de dues assignatures de la part específica poden obtenir fins a quatre punts més en les Proves d'Accés a la Universitat (PAU). 

Això, que en principi pot semblar un avantatge pels alumnes, també els pot perjudicar, ja que si no obtenen un mínim d'un 5, no compten amb cap dels dos punts, i la seva nota final pot ser molt inferior. Per això, demanen al Govern i a la Conselleria que els deixin repetir la prova en unes condicions més favorables per l'alumnat.