Els Mossos d’Esquadra han detectat, d’ençà de la pandèmia, que alguna cosa ha fet reactivar les faccions violentes del FC Barcelona i s’han posat mans a l’obra. Els fets demostren que Boixos Nois i Casuals han tornat amb força i violència. Els darrers dies una investigació de la Comissaria General d’Investigació, liderada per la Unitat Central d’Investigació en Extremismes Violents (UCIEV), ha permès detenir a cinc membres dels Boixos Nois relacionats amb els incidents del mes d’abril abans del funest partit contra l'Eintracht de Frankfurt. Abans del partit els Mossos van detectar bats de beisbol i altres armes de fusta als radicals.

Segons les investigacions dels Mossos, els arrestats van atacar aficionats alemanys i van generar aldarulls contra els equips d’ordre públic dels Mossos a la zona dels Jardins de Bacardí. Quatre dels cinc arrestats, que ja estan en llibertat, no podran tornar al Camp Nou. El jutge ha ordenat, per primer cop, una ordre de prohibició d’apropar-se a menys de 1.000 metres de les instal·lacions del FC Barcelona.

 

Els fets es remunten a Dijous Sant, el passat 14 d’abril, abans del partit de tornada dels quarts de final de l’Europa League entre el FC Barcelona i l’Eintracht de Frankfurt, al Camp Nou. Milers d’aficionats alemanys es van desplaçar fins a la capital de Catalunya i al voltant de l’estadi alguns d’ells van ser agredits amb armes pels aficionats radicals del FC Barcelona. Quan agents de l’ARRO i de la Brigada Mòbil dels Mossos van desplegar-se per dissoldre els aficionats violents de l’equip blau-grana, aquests van respondre amb atacs directes contra la policia, amb llançaments de pedres, tanques i elements pirotècnics

Quatre Boixos Nois no podran acostar-se al Camp Nou

Arran dels fets, els Mossos d’Esquadra van obrir una investigació per tal d’identificar i detenir els autors de les agressions contra aficionats rivals i la policia. Amb les imatges de l’helicòpter dels Mossos i els coneixements dels agents d’Informació es van poder identificar els esvalotadors, que van ser arrestats entre el 16 de juny i el 4 de juliol passat. Van quedar en llibertat després de declarar davant del jutge, però quatre d’ells no podran tornar al Camp Nou. Tenen prohibit apropar-se a menys de 1.000 metres de les instal·lacions del FC Barcelona. Si ho fan poden acabar detinguts només en ser identificats pels Mossos, i acusats d’un delicte de trencament de condemna. 

La Unitat Central d’Investigació en Extremismes Violents (UCIEV) s’ha centrat els darrers mesos a analitzar qui és qui en l’entorn dels Boixos Nois i dels Casuals després d’haver notat que s’han incrementat el nombre d’incidents relacionats amb aquestes dues faccions d’ultradreta vinculades al FC Barcelona, tot i que ja no poden entrar a l’interior del Camp Nou, després de ser expulsats pel president Joan Laporta. Els Mossos no descarten més detinguts relacionats amb aquests incidents contra l'Eintracht de Frankfurt del mes d’abril.

Temporada calenta dels Boixos Nois

A més de participar en manifestacions contra les mesures de la Covid 19, on van ser arrestats alguns dels integrants d’aquests grups radicals, aquesta temporada han protagonitzat diversos incidents i aldarulls en el marc de diferents partits de futbol i s’han enfrontat a l’afició contrària. Destaquen incidents en els partits entre el FC Barcelona contra el Benfica, a la Champions, i contra el Galatassaray, a l'Europa League, quan va atacar les furgonetes de la Brimo dels Mossos amb bengales. A l’interior dels jardins on es reuneixen, i tal com va avançar ElNacional.cat, els Mossos van trobar llances casolanes fetes amb ganivets i pals.

Armes Boixos Nois - Llances Camp Nou - Brimo Mossos d'Esquadra
Les llances que van localitzar els Mossos d'Esquadra abans del partit amb el Galatasaray / ElNacional.cat
Armes Boixos Nois - Bats Camp Nou - Brimo Mossos d'Esquadra
Abans del partit amb el Frankfurt es van confiscar bats de fusta i pirotècnia / ElNacional.cat

A final d’abril, des de la Comissaria General d’Informació van detenir tres i imputar tres persones relacionades amb els incidents que s’havien registrat, contra aficionats del RCD Espanyol quan van accedir en un bar on hi havia radicals de Brigadas Blanquiazules i van provocar danys. Tot i que comparteixen ideologia els dos grups s’enfronten històricament per la rivalitat dels dos clubs de Barcelona.