Després de nou dies de vagues i diverses manifestacions de docents, la comunitat educativa no ha arribat a un acord pel calendari del curs 2022-2023. Sense cap acord amb el Departament d'Educació, els professors i mestres acaben l'actual curs amb interrogants sobre el següent. En aquest context, Comissions Obreres (CCOO) ha impugnat aquest divendres el calendari escolar del 2022-2023 davant de la Conselleria d'Educació. El sindicat presenta un recurs potestatiu de reposició amb el qual demana la nul·litat i la suspensió cautelar del calendari. 

CCOO argumenta que hi ha un excés de dies lectius a l'educació i primària, el que contravindria la Llei d’Educació de Catalunya. També impugnen la mesura per no haver estat consultat prèviament amb la representació legal dels treballadors i treballadores. "Per tal d’encaixar l’acabament d’un curs i l’inici del nou, el departament ja ha modificat els documents d’inici de curs del personal docent d’aquest curs 21-22 pel que fa al juliol, tot canviant-ne les condicions de treball sense negociació", afirma el sindicat en un comunicat. 

Caos informatiu

El sindicat ha aprofitat el comunicat per expressar el seu malestar amb "les informacions i contrainformacions que estan arribant als centres educatius sobre aquests primers dies del mes de juliol, i que no fan més que augmentar el neguit i la incertesa dels claustres". També interpel·len directament al conseller d'Educació, Josep González Cambray, a qui recorden que "va anunciar en diferents rodes de premsa, notes i declaracions que tot el personal docent estaria subjecte a aquesta mesura (tingués destinació en el seu mateix centre o en un de nou)". 

Final apagat de les protestes

El passat dijous van acabar les nou jornades de protestes organitzades per la comunitat educativa. Les que van començar amb una gran participació, han acabat amb mobilitzacions més discretes. El punt final de les protestes es va posar a Barcelona, amb 1.000 manifestants segons la Guàrdia Urbana, fet que exposa com ha anat baixant la participació al llarg del temps. Concretament, el seguiment de la darrera protesta s'ha limitat a 3,44% de la comunitat educativa, deixant enrere els grans seguiments del març. 

Malgrat que les protestes han anat a menys, no es descarten més mobilitzacions. El portaveu de la Intersindical, Bernat Pèlach, va afirmar que encara hi ha temps per arribar a un acord i que, de moment, no s'han concretat quines mobilitzacions es podrien fer al setembre. Sí que va voler deixar clar que si l'acord no arriba, aquestes protestes hi seran. "En una setmana o dues es poden anunciar noves tandes", va afirmar.