Una de les grans preocupacions dels qui visiten Andorra sol ser el preu del "roaming", el servei d'internet i trucades mòbils per a usuaris de teleoperadores estrangeres. El preu d'uns pocs minuts d'internet mòbil o una breu trucada pot ascendir a desenes d'euros, un maldecap per als turistes i visitants que passegen per Andorra la Vella buscant xarxes wifi per poder connectar-se a Whatsapp o Instagram uns minuts. Ara bé, aquestes elevades tarifes podrien tenir els dies comptats, i és que el govern andorrà està negociant un acord d'associació amb la Unió Europea des de l'any 2015 i eliminar el "roaming" seria una de les condicions que l'organisme europeu hauria demanat al Principat per poder signar aquest acord.

Així ho va explicar el cap del Govern d’Andorra, Xavier Espot, en un col·loqui on també va assistir el conseller d'Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, i el bisbe d'Urgell, Joan Enric Vives. Espot va afirmar que vol que l’acord d’associació que negocien amb la UE des del 2015, i que espera tancar durant la presidència d’Espanya del Consell de la UE en el segon semestre d’aquest any, inclogui la desaparició del sistema de "roaming" per a les trucades al Principat. El volen signar abans no acabi aquest any, però la mesura encara trigaria un temps a arribar, perquè hi haurà un període transitori per aplicar-ho. Aquestes tarifes suposaven "una de les principals fonts d'ingressos d'Andorra Telecom", va explicar Espot durant l'acte.

A banda de l’eliminació del "roaming", Espot va afirmar que l’acord implica assumir la llibertat de circulació de persones, de mercaderies, de capitals i de prestació de serveis. En aquest sentit, va afirmar que ja han tancat els termes en els quals es farà la lliure circulació de mercaderies, també s’està en procés de negociar la de persones i de prestació de serveis i encara queda per abordar la lliure circulació de capitals. També va dir que els esculls en la negociació de la lliure circulació i de prestació de serveis de persones han estat la política migratòria, per a la qual cosa aposta pel model de Liechtenstein, i també el monopoli dels operadors públics andorrans d’electricitat i de telecomunicacions. D’altra banda, la seva intenció és firmar aquest acord d’associació amb la UE durant la presidència d’Espanya del Consell de la UE, l’últim semestre del 2023.

Des del passat 2017 els usuaris poden parlar, navegar i enviar SMS a la Unió Europea i països associats sense cost addicional, amb els mateixos preus i condicions que té la tarifa nacional, però Andorra no forma part d'aquest grup de països. Aquesta condició ha estat un mal de cap per a molta gent que sense ser conscient d'aquesta condició ha rebut factures desmesurades per connectar-se a internet o per fer trucades des del país dels Pirineus.