Malgrat que el govern del PP havia anunciat repetidament l'any passat que el procés estava provocant un deteriorament de la imatge de Barcelona, y anunciaban un futuro apocalíptico, la capital catalana continua essent una de les ciutats més aviat valorades del món.

Barcelona ha estat seleccionada com la cinquena millor ciutat del món al Best Cities Ranking de l'assessoria nord-americana Resonance, partint d'una de comparativa d'indicadors que inclouen la qualitat del lloc, la seva reputació i identitat segons les percepcions de líders en àmbits com el turisme, el talent i l'empresa.

La capital catalana és la cinquena de la classificació de les millors 100 ciutats del món, per darrere de Londres, París, Nova York i Tòquio, però és la tercera en el rànquing que se centra al lloc (per darrere de Tòquio i Dubai), que mesura tant l'entorn natural com el construït de la ciutat.

El comissionat de Promoció Econòmica, Empresa i Innovació, Lluís Gómez, ha destacat que, encara que no es guien per aquestes classificacions --que depenen de moltes variables que sovint no es corresponen amb el centre d'interès de la ciutat--, consideren que aquesta "reflecteix que Barcelona ha superat els efectes de la crisi política i l'atemptat".

A més, el comissionat ha ressaltat en declaracions a Europa Press que el rànquing demostra que la marca de la ciutat està ben posicionada i "continua sent molt fort, perquè destaca amb molt bona salut."

La classificació assenyala en la seva anàlisi de la ciutat que, després de descendir temporalment, el turisme es va recuperar malgrat atacs terroristes i a què la policia es va enfrontar a manifestants en massa l'1-O, dia en què Resonance assenyala que hi va haver una "violència policial" que va aparèixer a les pantalles de tot el món.

Ressalta que alguns locals veuen el turisme com una amenaça per a la ciutat i que l'Ajuntament treballa per frenar pràctiques que afecten negativament als barcelonins, com els pisos turístics il·legals, per la qual cosa recomana els qui prevegin visitar la ciutat que investiguin abans de reservar un allotjament.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat