Grup Gall i l'Institut dels Aliments de Barcelona (IAB) s'han aliat per impulsar accions encaminades a reduir el malbaratament en la indústria alimentària. En el context del projecte GalloLab, Grup Gall ha proposat a estudiants de segon any del Cicle Formatiu de Grau Superior de Processos i Qualitat en la Indústria Alimentaria de l'IAB un projecte de I+D amb tècniques i mètodes innovadors que permetin la reutilització de subproductes generats per la fabricació de pasta i brous.

El projecte buscava tres objectius: l'aprofitament del remolt generat després de la producció de pasta, la millora del perfil organolèptic de la pasta de mongeta i la revalorització de subproductes de l'elaboració de brous. Després de mesos d'investigació, els estudiants de l'IAB han aconseguit desenvolupar snacks i brioixeria elaborats amb el remolt de pasta, aconseguint donar un valor afegit a aquest subproducte i evitant que acabi en minva.

Referent a la millora del perfil organolèptic de la pasta de mongeta, els estudiants van aconseguir pal·liar el sabor fort del llegum en el seu ús per a l'elaboració de pasta de mongeta sense gluten. Els estudiants van aconseguir revaloritzar també subproductes de pollastre derivats de l'elaboració de brou mitjançant la creació de snacks.

Els grups d'estudiants de segon curs del cicle formatiu de Grau Superior de Processos i Qualitat en la Indústria Alimentaria han treballat a través del 'design thinking' i 'llegeixin empresa emergent' aplicats a l'educació, eixos del projecte transversal d'innovació GalloLab, i metodologies que al seu torn, han permès incentivar la investigació entre estudiants i aplicar solucions d'aprofitament alimentari.

Els projectes d'aprofitament alimentari s'han presentat a la Fira d'Innovació de l'Institut dels Aliments de Barcelona, amb una mostra dels productes desenvolupats al llarg dels últims mesos pels estudiants. Albert Castillo, director de l'IAB, va destacar el valor d'aquest conveni amb Grup Gallo. "Aquest acord és una oportunitat única per als nostres estudiants de mostrar el seu talent i capacitat d'innovació al sector alimentari". "Aquests projectes no només són un reflex de la qualitat educativa que oferim, sinó també un pas endavant cap a la creació de solucions alimentàries més ètiques i responsables", va manifestar.

Grup Gall i l'Institut dels Aliments de Barcelona han firmat aquest conveni amb la voluntat que el projecte tingui recorregut a llarg termini i s'assoleixin altres sinergies entre ambdues entitats, com la possibilitat de becar estudiants de l'IAB per a una estada interna en Grup Gall mitjançant una formació dual.

En la firma del conveni van ser presents Alejandra Manzano, directora legal i de Governança, i Sam Amorós, director d'Enginyeria i de Medi Ambient en Grup Gall, qui va considerar que aquesta col·laboració "representa una magnífica oportunitat per integrar la visió fresca i creativa dels joves talents a la nostra empresa. Alhora, ens permet reforçar el nostre compromís amb la innovació i l'educació, pilars fonamentals per al creixement i la sostenibilitat al sector alimentari."