L'Agència Europea dels Medicaments (EMA, per les seves sigles en anglès) ha aprovat la vacuna de Pfizer per als nens i nenes d'entre 12 i 15 anys. Malgrat això, els diferents països han anat a ritmes diferents. 

Espanya i Dinamarca tenen la població de 12 a 19 anys i 12 i 15 anys respectivament, almenys, amb una dosi administrada. França ha anat més de pressa. El 66% dels adolescents d'entre 12 i 17 anys tenen una dosi administrada i el 52% tenen la pauta completa. Segons destaca la BBC, a l'octubre el passaport covid s'estendrà fins als 18 anys, és a dir, els adolescents també hauran d'ensenyar un certificat covid per entrar a l'interior dels restaurants, cinemes, museus o centres comercials. 

Alemanya ha començat a administrar dosis als adolescents més tard. El motiu és que al mes de juny, els experts van aconsellar només vacunar als nens o infants que tinguessin algun problema de salut. Però la variant delta va començar a canviar les coses, i van començar a vacunar als majors de 12 anys.

La mateixa publicació constata que a Suècia els adolescents entre 12 i 15 anys només rebran la vacuna si pateixen alguna patologia greu. Noruega de moment ofereix una sola dosi per a aquest grup poblacional.

EUA i la Xina: diferents velocitats

Les agències reguladores dels EUA i el Canadà van ser les primeres a aprovar la vacuna per a nens i nenes de Pfizer. Tan bon punt es va aprovar, els EUA van començar amb dues dosis administrades amb tres setmanes de diferència. El president dels EUA, Joe Biden, va voler accelerar la vacunació amb l'arribada de la variant delta. 

El mes de juny, la Xina va permetre a la vacuna per a nens d'entre 3 i 17 anys. La vacuna que se'ls ofereix és la Sinovac, i es va convertir en el primer país a aprovar una vacuna per a un grup d'edat tan jove. A la Xina, en teoria i segons recull la mateixa BBC, la vacuna contra el coronavirus és voluntària, però alguns governs han dit que no es permetrà que els estudiants tornin a l'escola si la família no s'ha posat dues dosis de la vacuna. 

Amèrica Llatina i Índia

Sinovac també es fa servir en països de l'Amèrica Llatina i Àfrica. A Xile ja l'estan administrant a nens a partir dels sis anys. La companyia està estudiant, segons la mateixa BBC, provar la vacuna en nens de Sud-àfrica amb edats compreses entre els sis mesos i els 17 anys. 

La prioritat a l’Índia, però, són els adults. Es creu que el país té la població adolescent més gran del món, uns 253 milions, segons Unicef. Ara bé, la vacuna potser podria arribar al mes d'octubre per als que tinguin alguna malaltia greu.

 

 

Imatge principal: un nen està rebent una vacuna contra el coronavirus / Efe