"Un bon exemple de taula parada per a un grup de dues bombolles convivencials", sota aquest títol, Jaume Padrós, president del Col·legi de Metges de Barcelona, ha volgut escenificar com evitar el contagi per coronavirus. A la fotografia es pot veure clarament com els dos grups comparteixen una mateixa taula, però se separen, precisament per col·lectiu, mantenint la distància de seguretat. D'aquesta manera, es compleix el que es demana en el Pla de Nadal: un màxim de deu persones i de dos grups bombolla.

En el cas de Padrós, manté que la premissa que deu és el màxim, però el consell és reduir la xifra d'assistents i tan sols col·loca sis plats representatius, el mateix nombre amb què ara es poden reunir les persones a casa seva, i respectant la proximitat del grup que representen.

Taula de Nadal Padrós

La taula de Nadal, segons Padrós / Foto: Twitter

Un Nadal en interrogant

El pla de desescalada "és viu", com s'ha vist amb el fre de passar de fase 1 a 2, però el de Nadal també. Així ho ha advertit el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, a TVE. Què vol dir això? Totes les previsions de flexibilitat d'horaris nocturns, nombre de persones a les reunions i perímetre obert poden esvair-se. El precedent l'hem trobat amb un pla de desescalada que no ha estat capaç ni de superar el primer tram marcat perquè la Rt ha pujat i, per tant, tot està obert, a menys d'un mes.

Sàmper és clar: "Les fases són una cosa i paral·lelament s'ha treballat un pla per a Nadal, aquest és independent i té vida pròpia. Per exemple, preveu que estudiants vinguin de fora sempre que tinguin aquí la residència. Però va en funció de les dades sanitàries, no hi ha res tancat, tampoc el pla de desescalada, que és viu basant-se en Rt i ingressos hospitalaris".