La cinquena onada a Espanya de la Covid-19 a Espanya posa en alerta Alemanya. El principal rotatiu del país germànic, el Frankfurter Allgemeine, adverteix del perill que comporta per les vacances dels alemanys la nova onada de contagis a l'Estat espanyol, la qual s'està acarnissant especialment amb Catalunya. 'Els somnis de les vacances en perill: Espanya amenaçada per la cinquena onada', titulen avui.

Alemanya és, de fet, un dels grans emissors de turisme cap a Espanya. El 2019 van ser el segon país en nombre de visitants amb 11,1 milions de turistes, només precedit del Regne Unit amb 18 milions de turistes i  França, amb 11,1 milions de turistes. L'any passat malgrat la pandèmia 2,4 milions d'alemanys van visitar l'Estat espanyol. 

Alemanya: Catalunya zona de risc

Això podria canviar arran de les altíssimes xifres de contagis registrades a l'Estat espanyol els darrers dies. Per controlar l'evolució de la pandèmia es fa servir una eina de mesura anomenada incidència acumulada. A Espanya normalment es fa servir la incidència a 14 dies, però a Alemanya és més comú mesurar la situació de la pandèmia amb la incidència a 7 dies. Concretament, mostra el número de casos detectats sobre una població de 100.000 habitants durant la darrera setmana.

Mentre que Alemanya es troba en situació de nova normalitat, la zona de risc més baixa segons els paràmetres espanyols, amb 5 casos d'incidència acumulada. En canvi, l'Estat està en zona de risc alt en registrar-ne més de 100. Catalunya és la zona que té les pitjors dades, amb 233 casos d'incidència acumulada, cosa que la situa en situació de risc molt alt.

És per això que divendres les autoritats d'Alemanya van anunciat que a partir de diumenge inclouran Catalunya en la seva llista de zones de risc per coronavirus, d'acord amb l'Institut Robert Koch, l'organisme governamental encarregat del control de malalties infeccioses. Cantàbria també està inclosa en aquesta llista. 

Balears en situació crítica

Una altra zona de vacances molt apreciada pels alemanys són les Illes Balears. Allà la situació ara mateix és "crítica", segons van advertir les autoritats balears la setmana passada. El rotatiu també es fa eco del 'macrobrot a Mallorca assenyalant que la situació del turisme a les illes es podria veure afectada per aquest augment de les xifres, tal com va passar el 2020. "Molts recorden l’estiu passat, quan van començar amb esperances similars fins que les xifres van tornar a augmentar ràpidament a l’agost i els turistes es van allunyar", diuen.

 

Imatge principal, la platja de Sitges / ACN