Els nens poden tenir anticossos de la Covid-19 i, alhora, el coronavirus que la causa, segons una investigació la pròxima fase de la qual serà provar si el virus que és present juntament amb els anticossos pot ser transmès a altres persones, assenyala un estudi que publica Journal of Pedriatrics.
L'Hospital Nacional Infantil dels Estats Units firma aquesta investigació centrada a saber quant temps tarden els pacients pediàtrics a eliminar el virus del seu sistema i en quin moment comencen a produir anticossos, la qual indica que "el virus i els anticossos poden coexistir en pacients joves".
Dels 215 pacients de l'estudi, 33 es van sotmetre a proves tant per al virus com per als anticossos durant el curs de la malaltia i, d'aquests últims, nou van mostrar la presència d'anticossos a la sang, mentre que més tard van donar positiu per al virus, explica l'hospital en un comunicat.
L'autora principal de la investigació, Burak Bahar, va indicar que "amb la majoria dels virus, quan comences a detectar anticossos, ja no detectes el virus. Però amb la Covid-19, estem veient ambdues coses", el que significa que "els nens encara tenen la possibilitat de transmetre el virus fins i tot si es detecten anticossos".
Bahar va dir, que la pròxima fase de la investigació serà provar si el virus que és present juntament amb els anticossos pot ser transmès a altres persones, afegeix el comunicat.
També es desconeix -va indicar- si els anticossos es correlacionen amb la immunitat, quant temps duren els anticossos i la protecció potencial contra la reinfecció.
L'estudi també va avaluar el moment de l'eliminació del virus i la resposta immunològica i va veure que el temps mitjà entre la positivitat viral i la negativitat -quan el virus ja no pot ser detectat- va ser de 25 dies.
Quant dura la presència d'anticossos?
La mitjana del temps fins a la seropositivitat, o la presència d'anticossos a la sang, va ser de 18 dies, i de 36 dies per assolir nivells adequats d'anticossos neutralizants, els quals són importants per protegir potencialment una persona de la reinfecció del mateix virus, diu la nota.
L'estudi va utilitzar una anàlisi retrospectiva de 6.369 nens que es van fer proves de SARS-CoV-2, i 215 pacients que es van sotmetre a proves d'anticossos a l'hospital entre el 13 de març i el 21 de juny passats.
Els investigadors van veure que els pacients de 6 a 15 anys van tardar més temps a eliminar el virus (mitjana de 32 dies) en comparació amb els pacients de 16 a 22 anys (18 dies).
Les nenes del grup de 6 a 15 anys també van tardar més temps a eliminar el virus que els nens (mitjana de 44 dies per a elles en comparació amb 25,5 dies per a ells homes).
"La conclusió és que no podem baixar la guàrdia només perquè un nen tingui anticossos o ja no mostri símptomes", va destacar Bahar, que va posar èmfasi que "el paper continu de la bona higiene i el distanciament social continua sent fonamental".