El Govern té la intenció de finalitzar aquest curs 2020-2021 amb tots els docents i personal de la comunitat educativa vacunats, unes 150.000 persones d'escoles públiques, concertades i privades, és a dir, que hagin rebut les dues dosis que requereix el tractament contra la Covid, per la qual cosa se'ls preveu administrar les dues dosis en els pròxims diesAmb això, es vol que el pròxim curs, 2021-2022, es pugui iniciar amb tots els treballadors de l'àmbit educatiu vacunat.

Per aquesta campanya, principalment, s'utilitzarà el tractament d'AstraZeneca, si bé els majors de 55 anys hauran d'esperar al fet que es disposi de dosis de Pfizer o de Moderna per poder ser vacunats o bé al fet que canviïn aquests criteris de vacunació en funció dels estudis que es realitzen, ha apuntat en una roda de premsa telemàtica la consellera de Salut, Alba Vergés.

Tot i això, el conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha indicat que "no quedarà exclòs ningú de la campanya". Per la seva part, el director de Salut Pública, Josep Maria Argimon.

astrazeneca vacuna oxford efeUna dosi de la vacuna d'AstraZeneca i la Universitat d'Oxford / EFE

Els professors universitaris queden exclosos

La campanya s'iniciarà en els pròxims dies i, en un primer moment, aquesta estratègia no inclou la vacunació dels professors d'universitat, segons han informat en la roda de premsa.

Els primers a rebre les vacunes seran els professors que treballen a les presons de Catalunya, on es començarà a administrar aquesta mateixa setmana.

D'altra banda, a la roda de premsa també s'ha informat sobre els resultats del cribratge massiu que s'ha fet amb automostres després de les vacances de Nadal a les escoles catalanes.

En total, segons dades de Salut, s'han analitzat 112.377 automostres de docents i personal de les escoles, de les quals 1.790 han resultat positives, l'1,59% del total del cens.

Escoles ACNUns nens a l'entrada d'una escola / ACN

El 75% del personal que treballa a les escoles, docent o no, ha participat de forma voluntària en aquest gran cribratge, i el 25% restant són treballadors que o bé no han volgut fer-ho o no van poder el dia que corresponia al centre escolar. Per a aquests últims es farà una espècie de "repesca" als centres d'atenció primària, ha indicat el conseller d'Educació.

Des de l'inici d'aquest curs escolar s'han fet en aquest àmbit 1.010.694 proves PCR o test d'antígens, de les quals 698.590 es van realitzar en el primer trimestre i 312.104 en el que portem de segon, segons dades facilitades avui pel Departament de Salut.