Els ingressos per coronavirus en persones de 25 a 59 anys s'estan "disparant de manera molt preocupant". Així ho ha manifestat el director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, durant la roda de premsa celebrada aquest dilluns. Una situació que Tedros vincula a la transmissibilitat més alta de les noves variants i a la poca distància física durant les relacions socials entre els joves. 

Amb tot, des de l'organisme s'ha demanat no culpabilitzar les persones més joves, ja que s'estan veient "taxes d'infecció més grans entre tots els grups d'edat". "Hem d'evitar els llocs molt concorreguts i promoure que els governs donin suport a la població perquè puguin teletreballar, quedar-se a casa i poder reduir l'expansió de virus. Tots tenim un paper a fer, nens, joves i adults", ha assenyalat la doctora de l'OMS Maria Van Kerkhove.

Malgrat que ja han mort més de 3 milions de persones per coronavirus, el director general de l'OMS ha dit que "hi ha molts motius per l'esperança". I, en aquest sentit, ha assegurat que contenir la pandèmia és cosa de mesos, sempre que s'apliquin les mesures necessàries "de manera sistemàtica i equitativa". 

Un centre de transferència de tecnologia de les vacunes

Unes mesures que sens dubte inclouen l'increment del ritme de vacunació. Amb aquest objectiu i amb el focus posat en els països més pobres, Tedros ha insistit en la voluntat de l'OMS de crear un centre de transferència de tecnologia per a les vacunes d'ARN missatger.

Per això, Tedros ha demanat als fabricants d'aquestes vacunes que "contribueixin amb la seva tecnologia i saber fer" a aquest centre. "La ciència ens ha deixat estupefactes amb la seva capacitat d'innovar i ara necessitem que aquestes innovacions beneficiïn el nombre més gran de persones", ha precisat.

La incidència acumulada puja 17 punts a Espanya

A Espanya la situació encara és de risc. La incidència acumulada segueix pujant aquest dilluns. Aquest paràmetre, que indica el nombre de casos diagnosticats de Covid-19 per cada 100.000 habitants, ha augmentat 17 punts en el darrer cap de setmana i arriba a 230,54. Les dades del ministeri mostren, a més, que tres comunitats, CatalunyaAndalusia Aragó, entren en risc extrem.

Segons els paràmetres de Sanitat, una comunitat entra en risc extrem quan supera els 250 punts d'incidència acumulada: ja es trobaven en aquesta situació Melilla (516,59), Ceuta (450,11), Navarra (428,77), Madrid (406,66) i el País Basc (399,68), tot i que les tres primeres milloren lleugerament les seves dades.

 

Imatge principal: el director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus / Europa Press