L'avís el va donar l'entitat Vic Comerç, va córrer per les xarxes i el cas va arribar fins a la policia. El Decathlon de Vic va decidir obrir malgrat tenir prohibit, dins d'aquests deu dies de restriccions, poder obrir com a local superior als 400 metres quadrats i que no es considera de primera necessitat. En un tuit, els denunciants es preguntaven: "Ens podeu dir què feu oberts avui quan Salut deixa clar que els establiments no essencials de més de 400 m2 no se'ls hi és permesa l'obertura?".

I feien extensiva la petició als cossos de seguretat: "Mossos i Guàrdia Urbana, actuareu?". A tall d'exemple, acompanyaven la queixa d'un tiquet de compra amb data 8 de gener, és a dir, corresponent a divendres passat amb l'avís de Protecció Civil donat i publicat al DOGC el detall de les noves mesures.

Finalment, la Guàrdia Urbana va actuar i va entrar al recinte comercial on tampoc s'havien tallat passadissos ni reduït els espais de venda. Malgrat que la restricció de tancament és plena fins el 17 de gener, tampoc es percebien canvis substancials per, de forma més mínima, reduir l'impacte de contagis a l'interior.

L'establiment es va tancar a quarts de vuit del vespre del mateix dia. Decathlon no ha demanat disculpes ni han donat cap mena d'explicació. Segons la informació relativa a les infraccions de l’article 68.b LSP preveu una sanció mínima de 300 euros si no hi ha una repercussió directa en la salut.

El Departament d'Interior detalla el procediment. Hi ha la possibilitat de reducció de fins a un 40% de l’import de la sanció, condicionat al reconeixement dels fets (implica un descompte 20%) i al pagament avançat (implica també un descompte del 20%). Comporta la renúncia a qualsevol acció o recurs en via administrativa contra la sanció. El termini de caducitat del procediment és de 9 mesos, comptats des de la data de l’acord d’iniciació.