Es manté la tendència. Un nou dilluns amb les xifres de mortalitat per coronavirus més baixes de les darreres setmanes. És l'efecte cap de setmana que ve reproduint-se des de l'inici de la pandèmia. Durant dissabte, diumenge i dilluns sempre es registren números més reduïts de morts, que el ministeri explica pel retard el les notificacions durant els dies de festa. Entre dimarts i dimecres sempre hi ha un repunt. En les últimes 24 hores, han mort 123 persones amb Covid-19 a Espanya, la dada més baixa des del 18 de març. El total de víctimes mortals des de l'entrada en vigor de l'estat d'alarma és de 26.744. 

WhatsApp Image 2020 05 11 at 11.05.34 (1)

El dia que la meitat d'Espanya entra en la fase 1 de desescalada, cau també el total de nous casos diagnosticats amb el virus actiu, és a dir, a través d'un test PCR. Entre ahir i avui s'han detectat 373 nous contagis, segons les dades de què disposa el ministeri. Des que el coronavirus va aterrar a Espanya, 268.143 persones han contret la malaltia. 

Pel que fa als infectats que han pogut superar ja la Covid-19, el total ascendeix a 137.139. Aquesta xifra inclou tant els pacients que han estat donats d'alta com els que han donat positiu en una prova serològica -que detecta la presència d'anticossos i, per tant, indica que l'individu ha passat el virus- però que no es pot determinar quan van contagiar-se. 

WhatsApp Image 2020 05 11 at 11.05.34

El balanç del ministeri explica que Catalunya va informar aquest diumenge al vespre de 2.721 nous casos en relació a dissabte, però que només 83 són nous. Això obligarà a actualitzar la sèrie històrica al llarg dels propers dies. De fet, això ja passa des de fa una setmana amb la Comunitat de Madrid, que en comptes de sumar els nous positius confirmats amb PCR cada dia, els assigna la data en la qual se'ls va agafar la prova. 

La majoria de CCAA, sense nous ingressos en UCI

La taula actualitzada que facilita cada dia la Moncloa revela que la majoria de comunitats autònomes no han tingut nous ingressos en UCI durant aquest diumenge. Només 7 territoris han documentat hospitalitzacions greus. En total n'hi ha hagut 20 durant les últimes 24 hores. La meitat s'han produït a Madrid.