La Confederació General del Treball (CGT) denuncia que els alts càrrecs de les empreses d'ambulància s'han saltat el protocol per vacunar-se abans que els altres. Una informació filtrada, segons indiquen, per Tècnics en lluita i que ja han remès a la Fiscalia: “Requerim a la que s'investigui els possibles delictes de prevaricació i tràfic d’influències amb ànim de benefici propi, així com l’incompliment de la normativa sanitària” exigeix el sindicat i afegeix: “Creiem que Fiscalia ho investigarà, perquè hi ha hagut tràfic d’influències i s’han beneficiat d’un bé de l’Estat”.

Quines empreses?

La CGT afirma que com a mínim "en l’àmbit de les empreses d’ambulàncies concertades amb el SEM, nombrosos directius i personal de confiança sense contacte amb pacients s’estan vacunant impròpiament”. En concret, el sindicat diu que quatre càrrecs de l’empresa Falk van rebre la primera dosi a l’Hospital de Bellvitge i cinc del Transport Sanitari de Catalunya al CAP de Sants, entre els quals hi havia personal de recursos humans “sense contacte amb malalts”. En la denúncia també hi figuren cinc alts càrrecs d’Ambulancias Domingo que l'haurien rebut a l'Hospital Vall d’Hebron i al Cap Montegre.

També, sense detallar la ubicació, haurien rebut la primera dosi cinc directius d’Ambulàncies La Pau sense complir els protcols de Salut. La CGT suma una darrera empresa privada: Ambulàncies Lázaro que no han trascendit els noms dels presumptes infractors: “Les que hem denunciat són totes les empreses concertades de transport sanitari que hi ha a Catalunya. Ho han fet totes”, apunten fonts de la Coordinadora de CGT del Servei d’Ambulàncies.

Per tot plegat consideren que la situació "és molt greu" i recorden: "Tenim companys vulnerables, en primera línia i amb malalties cròniques que no han pogut rebre encara la vacuna. Els alts càrrecs, que no en tenen contacte, sí”. El sindicat també lamenta les pressions que el Departament de Salut ha rebut en els darrers temps d'aquests col·lectius i demanen una resposta: "Salut ha de prendre mesures en referència a l’escàndol, i no afavorir les empreses com està fent perquè rep pressions”.

El malestar entre la direcció i els treballadors ve de fa temps. Des del passat 9 d’octubre, CCOO, UGT, USOC i SINDI.CAT mantenen una vaga indefinida al transport sanitari català amb l’objectiu de la “no aplicació de la retallada salarial anunciada per part de la patronal ACEA” i per aconseguir un “pla real d’equiparació” amb les condicions de l’empresa pública Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). ElNacional.cat s'ha posat en contacte amb diferents empreses de les anomenades però encara no ha obtingut cap resposta.