En vigílies del Dia Internacional dels Tumors Cerebrals, ASTUCE Spain (Associació de Pacients de Tumors Cerebrals i del Sistema Nerviós Central) organitza el pròxim el 'workshop' 'Més enllà del diagnòstic: el que no sabem (ni parlem) del càncer cerebral'. Es tracta d'una trobada per abordar de forma rigorosa i humana la realitat d'aquesta malaltia des de múltiples angles: clínic, emocional, social i funcional.

La jornada tindrà lloc dimecres 4 de juny a Madrid i reunirà reconeguts experts de l'àmbit sanitari i científic, així com familiars de pacients, amb l'objectiu de generar consciència, trencar estigmes i, sobretot, reclamar millores urgents en l'atenció, el diagnòstic i la investigació dels tumors cerebrals a Espanya.

La inauguració correrà a càrrec de Visitació Ortega, portaveu d'ASTUCE Spain. Després d'aquesta, el doctor Juan Manuel Sepúlveda, especialista en Oncologia Mèdica i Neurologia de l'Hospital Universitari HM Sanchinarro i de l'Hospital Universitari 12 d'octubre de Madrid, oferirà una visió actualitzada de com s'aborden aquests tumors i els reptes del futur.

Posteriorment, se celebrarà una taula rodona sota el títol 'L'impacte invisible dels tumors cerebrals: el que el diagnòstic no compte', en el qual participaran experts de diverses disciplines mèdiques com la doctora Izaskun Valduvieco (oncòloga radioterápica de l'Hospital Clinic de Barcelona i professora de la Universitat de Barcelona), el doctor Raúl Luque (investigador de l'IMIBIC/UCO i membre del comitè científic d'ASTUCE Spain), la Dra. María Ángeles Vaz (oncòloga mèdica a l'Hospital Universitari Ramón i Cajal de Madrid i presidenta del Grup Espanyol d'Investigació en Neurooncologia, GEINO) i el doctor Juan Solivera Vela (cap del Servei de Neurocirurgia a l'Hospital Reina Sofía de Córdoba i membre del comitè científic d'ASTUCE Spain). Tots ells analitzaran el paper clau de l'enfocament multidisciplinari i la necessitat urgent d'avançar en investigació i equitat en l'accés a teràpies innovadores.

La segona part de la trobada estarà dedicada a la veu dels pacients i les seves famílies, amb una taula de reflexió conduïda per Manuel Meléndez, coordinador del comitè científic d'ASTUCE Spain i cofundador del projecte OligoSpain i ASTUCE Spain. S'abordaran temes com el desemparament emocional després del diagnòstic, les desigualtats territorials en l'accés a cures i l'escàs acompanyament a llarg termini, qüestions que tant denuncien els pacients de tumors cerebrals.