Els treballadors de la farmacèutica AstraZeneca han tornat a demostrar que estan compromesos amb la lluita contra les desigualtats socials. I és que 1.600 empleats han participat en una jornada de tallers sobre la importància de la salut mental, especialment, entre els col·lectius més vulnerables, la inclusió social mitjançant l'esport, l'art i el lleure i la inserció laboral.

1.600 empleats de AstraZeneca han participat en una jornada de tallers sobre la importància de la salut mental, la inclusió social i la inserció laboral

Durant el voluntariat, que s'ha celebrat al Centre de Convencions de PortAventura Business & Events i en col·laboració amb entitats del tercer sector social, s'ha destacat la importància de les estratègies preventives per a la cura de la salut mental des d'edats primerenques. Concretament, s'han centrat en la necessitat de protegir la salut mental per combatre l'exclusió social i contribuir a la construcció de comunitats més saludables i igualitàries.

"Ha estat una experiència veritablement inspiradora i transformadora, tant per a nosaltres com a organització com per a cadascun dels participants involucrats. L'activitat ha estat un recordatori que, quan unim les nostres forces cap a un objectiu comú, som capaços de generar canvis profunds i significatius en la societat", indica Marta Moreno, directora d'Assumptes Corporatius i Accés al Mercat d'AstraZeneca Espanya.

02 acte solidari astrazeneca / astrazeneca
Foto: AstraZeneca

La jornada s'ha estructurat a partir de quatre àmbits. El primer ha estat la salut mental i el benestar dels adolescents, que s'ha abordat mitjançant un taller de bicicletes solidàries. El segon ha estat la prevenció de l'impacte negatiu de les pantalles en nens i adolescents, que s'ha treballat mitjançant un taller de robòtica. El tercer ha estat el foment de la inserció laboral, que s'ha tractat a través del disseny de murals de grafiti i construcció de mobiliari amb joves en risc d'exclusió social. Sobre aquest punt, escau esmentar que el mobiliari construït serà donat a centres d'atenció a la infantesa. El quart ha estat la salut mental infantil, tema sobre el qual s'ha aprofundit amb la construcció de joguines per crear consciència sobre la importància del joc en el desenvolupament emocional dels nens.

"Ha estat un recordatori que, quan unim les nostres forces cap a un objectiu comú, som capaços de generar canvis profunds i significatius en la societat", declara Marta Moreno, directora d'Assumptes Corporatius i Accés al Mercat d'AstraZeneca Espanya

AstraZeneca ha dut a terme aquesta gran jornada solidària amb les organitzacions Casals dels Infants, Soñar Despierto, Fundación ADSIS i Fundació Port Aventura. Gràcies a aquesta aliança, s'ajudarà a 250 nens i es generaran oportunitats d'ocupació per a 15 joves en situacions de vulnerabilitat. A més, es donarà suport a 10 centres socials.

"Crec que per a tots els treballadors d'AstraZeneca ha estat molt inspirador viure i comprovar de primera mà com les nostres accions poden tenir un impacte positiu en les vides d'altres persones que estan passant per un problema de salut mental i, a més, viuen situacions complicades o estan en risc d'exclusió social", comenta Moreno.

03 acte solidari astrazeneca / astrazeneca
Foto: AstraZeneca

La salut mental ja és un dels grans reptes de la nostra societat

La salut mental s'ha convertit en un dels grans desafiaments de la nostra societat. Segons l'Organització Mundial de la Salut, una de cada quatre persones té o tindrà algun problema de salut mental al llarg de la seva vida. En aquest sentit, Rick R. Suárez, president d'AstraZeneca a Espanya, assenyala que els problemes de salut mental ja són una prioritat sanitària de primer nivell i perjudiquen especialment els grups més vulnerables. "Tenim el deure de prendre partit de forma col·lectiva per generar un impacte positiu i durador en la societat. Invertir en salut mental no és només un acte de responsabilitat social, sinó també una inversió en un futur més saludable, sostenible i pròsper," afirma.

"Tenim el deure de prendre partit de forma col·lectiva per generar un impacte positiu i durador en la societat", assegura Rick R. Suárez, president d'AstraZeneca a Espanya

"La cura de la salut mental és una prioritat dins de la cultura d'AstraZeneca i volem ser un aliat del sistema sanitari per fer front a aquest grup de malalties, encara fins i tot sense tenir tractaments en aquesta àrea. Perquè la salut mental no és un problema que pugui ser resolt únicament amb medicaments, sinó que requereix l'acció col·lectiva de la societat per generar un impacte positiu i durador", explica Moreno.

Finalment, Moreno ha anunciat que AstraZeneca té previst teixir noves aliances i tirar endavant projectes en el marc del Young Health Programme. Aquest programa té per objectiu contribuir a prevenir les malalties no transmissibles més habituals, com el càncer, la diabetis tipus 2, les cardiopaties, les malalties respiratòries o les afeccions mentals, fomentant hàbits saludables entre els joves que viuen en entorns vulnerables i d'escassos recursos.