El president de la Generalitat, Quim Torra, serà l’encarregat de tancar la cinquantena edició de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) que se celebrarà a la localitat nord-catalana de Prada (Conflent) del 17 al 23 d’agost.

L’edició amb el que la històrica trobada acadèmica catalanista compleix mig segle durà per lema ‘I, tanmateix, la remor persisteix’ i servirà per posar altre cop el focus en la situació política catalana amb l’escalada d’esdeveniments que han tingut lloc des de la passada edició, l’agost de l’any passat. De fet, serà el primer cop des de la fi de la dictadura franquista que l’UCE se celebrarà en un context de presos polítics i exiliats.

Es tracta doncs d’una edició singular i no només per la xifra rodona, sinó també per la situació inèdita de tenir presos polítics independentistes i exiliats, fet al qual se suma la presència del president Torra, en un moment en que un altre assidu a l’UCE, Carles Puigdemont -que com alcalde de Girona hi havia assistit diverses vegades- es troba a l’exili treballant per la República catalana des de Bèlgica i que actualment té llibertat de moviments per tot Europa excepte l'Estat espanyol. Torra serà a la Catalunya Nord el dijous 23 d’agost.

Puigneró i l’Estat virtual

Un altre dels actes destacats serà el que comptarà amb la presència del conseller de polítiques digitals i administració pública, Jordi Puigneró, que el 18 d’agost participarà en l’acte ‘Cap a l’Estat virtual?’, juntament amb el director de TV3, Vicent Sanchis, i el membre de l’IEC Joan Becat.

A més, se celebraran diversos actes en referència a la idea dels Països Catalans, la Batalla de València, la persistència del franquisme a la societat actual i la repressió de l’independentisme.

S’espera la presència a les diferents ponències, entre d’altres, del vicepresident primer del Parlament, Josep Costa; la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie; el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri; les periodistes Pilar Rahola i Bea Talegón i el fotoperiodista Jordi Borràs.