El document que el passat 20 de desembre va lliurar el president, Quim Torra, al president espanyol, Pedro Sánchez, en el marc de la cimera que van celebrar al palau de Pedralbes fixava ja els termes en què s'ha de produir la negociació del dret a l'autodeterminació de Catalunya i la demanda d'observadors internacionals. El text sintetitza en 21 punts les propostes del Govern tant pel que fa a la resposta per a Catalunya davant la repressió, com a la necessitat d'una regeneració democràtica i de "desfranquització" d'Espanya.

Torra ha entregat el document, que encara no s'havia fet públic, als grups independentistes i a PSC i Comuns en el marc de la taula de diàleg que s'ha reunit aquest dimarts al palau de la Generalitat.

Les propostes de Torra en relació a la "resposta democràtica per a Catalunya" es concentren en sis punts, el primer dels quals adverteix que no es pot "governar contra Catalunya". "Cal reconèixer i fer efectiu el dret a l'autodetermiació del poble de Catalunya", se subratlla en el segon punt, mentre que el tercer reclama la mediació internacional que ha de facilitar una "negociació en igualtat". 

Així mateix s'exigeix que es respecti la sobirania de les institucions catalanes que "ha de ser respectada i no amenaçar-la amb l'aplicació del 155". Els dos darrers punts exigeixen acabar amb els abusos policials i econòmics i deixar enrere la via judicial.

"Catalunya és subjecte polític perquè així ho volen, reconeixen i ho voten les seves ciutadanes i ciutadans", s'assegura en el text on se situa la sentència de l'Estatut com el punt que va marcar "el final en el recorregut que podria tenir Catalunya dins de l'Estat espanyol". En aquest sentit, el document reclama "respecte" per allò que els catalans vulguin decidir ser de forma lliure i democràtica.

La resta de punts que planteja el document, fins arribar als 21, es refereixen a la necessitat d'una regeneració democràtica d'Espanya i d'una "desfranquització d'Espanya", que inclou, entre d'altres qüestions, "un debat sobre la monarquia".