El món es fixa avui en Catalunya. El diari escocès The National obre avui edició amb una fotografia d'una de les manifestacions independentistes a la portada, en què es pot veure una estelada gegant que acompanya el títol en català 'Visca Catalunya'.

L'edició en digital, de fet, també obre amb les eleccions de Catalunya amb un tema titulat "El món centra la mirada en Catalunya abans de les noves eleccions d'avui", en què expliquen que els catalans votaran després d'uns mesos "d'agitació política" i després que el govern de Mariano Rajoy convoqués les eleccions sota l'empara de l'article 155.

L'article es fa ressò de la diferència entre JuntsXCat i ERC per les "divisions" que hi ha dins del moviment sobiranista i recorda que el vicepresident Oriol Junqueras, que és el cap de llista dels republicans, és a la presó i el president Carles Puigdemont, a l'exili.

És precisament aquí quan aprofiten per citar el president Lluís Companys, que va haver de marxar a l'exili després de la Guerra Civil espanyola i que va ser capturat i lliurat posteriorment per la policia secreta nazi, la Gestapo, al dictador Francisco Franco.