La Superlliga europea no només es juga al futbol, es juga també i molt a la política. Aquest matí la Moncloa ha deixat clar a través d'un comunicat que no dona suport a la iniciativa, el ministre del ram, José Manuel Rodríguez Uribes, ha advertit d'un possible xoc de trens i la ministra d'Exteriors, Arancha González Laya, ha recordat que el futbol és molt més que un joc i té un component d'"identitat" per a molta gent.

El responsable de la Lliga, Javier Tebas, ha titllat directament de "secessionista i elitista" la iniciativa de creació d'una competició més enllà de l'Estat espanyol. L'argumentari estava cantat.

Desconnexió

A Catalunya no hi ha hagut una reacció pública per part del Govern, tot i que entre els impulsors de la Superlliga figura el FC Barcelona, i la valoració més política ha arribat de la mà del conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, que ha considerat aquesta iniciativa com una manera més de desconnexió del marc mental espanyol. "Sortir del marc mental del concepte lliga espanyola", ha argumentat el conseller a través d'una piulada.

Puigneró ha replicat des de les xarxes a les veus que s'han aixecat en contra del projecte i ha defensat la llibertat d'associació dels clubs per jugar a la lliga que considerin, la qual cosa representa "un principi bàsic de la democràcia liberal"

Captura de pantalla 2021 04 19 a les 18.57.51

Imatge de la piulada de Puigneró

El president del Reial Madrid, Florentino Pérez, serà el primer president de la Superlliga, segons es va anunciar en el comunicat en què es va donar a conèixer la posada en marxa del projecte.

La Superlliga europea, que compta ja amb dotze clubs fundadors que les darreres hores s'han anat pronunciant públicament, substituirà la Champions, es jugarà entre setmana i assegura que no ha de tenir conflicte d'interessos amb les lligues nacionals, segons els seus impulsors.

Això no obstant, en contra de la iniciativa s'han pronunciat no només les diferents lligues europees i la UEFA sinó també el president de la República francesa, Emmanuel Macron, i el primer ministre britànic, Boris Johnson, així com el vicepresident de la Comissió Europea, Margaritis Schinas, entre d'altres.

 

A la imatge principal, estaldes al Camp Nou / Europa Press