Els representants dels treballadors d'educació s'han tancat aquest dijous a la seu del Departament com a mostra de rebuig del que consideren ''immobilisme'', després que la mesa sectorial del personal docent no universitari ha acabat sense acord entre els sis sindicats presents i l'administració

Els sindicats havien entrat a la trobada amb la reclamació ''irrenunciable'' de la recuperació de l'horari lectiu anterior a les retallades per a tot el personal, a més de demanar la reducció de les ràtios i garantir que no es tanqués cap grup a l'escola pública. El Departament defensa que la situació de pròrroga pressupostària no permet aprovar una mesura que, per un curs sencer, té un cost de 154 milions d'euros.

Segons els sindicats, les mesures que reclamen es poden aprovar perquè després de sis anys no s'han revertit les retallades que es van aplicar de forma ''extraordinària'' des del primer moment de la crisi econòmica. Consideren que segons les organitzacions sindicals, es van prendre van afectar tant les condicions laborals com al ''dret bàsic'' d'una educació pública i de qualitat, i per això demanen un decret llei que possibiliti la dotació pressupostària d'aquestes demandes. En un comunicat, els sindicats han assegurat que ''no queda més camí'' que la mobilització i, per això, mantenen la vaga a tot l'ensenyament públic el proper 16 de maig.

Així, aquest dijous, si no hi ha cap canvi de posició, una vintena de delegats sindicals passaran la nit al Departament. En declaracions a l'ACN, el portaveu nacional d'SUTEC-STEs, Ramon Font, ha explicat que la intenció és passar la nit al Departament a l'espera d'un canvi de posició sobre les demandes dels treballadors. Per Font, a la reunió de la mesa, el Departament ''sorprenentment'' no ha aportat cap mesura concreta pel curs vinent i ha recalcat que consideren ''inajornable'' la contractació de 7.200 docents més, una mesura que requerirà al voltant dels 100 milions d'euros de pressupost

Font ha lamentat que la conselleria que dirigeix Josep Bargalló només prevegi l'augment de plantilla que requereix l'augment de matriculació. Font ha puntualitzat que és un increment que ''fins i tot'' es va dur a terme amb el 155 vigent.