“¡Quítale la bandera de Catalunya! ¡Arráncasela!”

És el que va cridar un aficionat de la selecció espanyola de Trail running en el Campionat del Món que va tenir lloc a Braga (Portugal) aquest dissabte.

Durant la prova, el corredor català Pau Capell es va aturar a l’estand de l’equip espanyol per alimentar-se i ser ajudat pels assistents, quan de sobte, la cinta amb la senyera que duia penjada a la motxilla va despertar l’animadversió d’un dels aficionats espanyols.

Aquesta persona –que no apareix al vídeo– anima un dels assistents de Capell a treure-li la bandera. Aquest ho intenta, però no pot, i acaba per amagar-la. Es pot veure durant el minut 28 del vídeo:

Tot i així, una part de la bandera continua a la vista i, assegura un dels testimonis de la cursa, “al següent punt d'assistència li van tallar amb les tisores”.

Així, no sembla a priori que la cinta amb la senyera –que era de petites dimensions– fos un inconvenient per a la bona marxa del corredor, sinó que, atenent als crits que se senten al vídeo, tot plegat sembla un cas més d’animadversió cap a tot allò català.

Amb tot, Pau Capell, que va ser convocat per l’equip espanyol després d’acabar en primera posició a la TDS, una de les proves de l’Ultra Trail de Mont Blanc, va quedar onzè del món a la cursa celebrada a Braga.