El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha explicat avui que la decisió de prohibir l'estelada a la final de la Copa del Rei no és una competència seva i ha recordat les normes de la Federació Espanyola de Futbol i de la UEFA que prohibeixen aquest tipus de símbols. El president se n'ha rentat les mans.

Rajoy s'ha referit a aquesta prohibició en una conversa informal amb periodistes després de participar a Palma en un acte del PP en el marc de la precampanya per a les eleccions generals del 26 de juny. El cap de l'Executiu ha recalcat que es tracta d'una decisió adoptada pels que han de vetllar per la seguretat en un partit d'aquestes característiques.

En concret, la decisió es va adoptar després de la reunió mantinguda a la delegació del govern espanyol a la Comunitat de Madrid per la màxima responsable d'aquesta institució, Concepción Dancausa, i representants de la Policia Nacional i Municipal, el Samur, la Casa Reial, Presidència del govern, la Reial Federació Espanyola de Futbol i dels equips que disputaran la final, el F.C. Barcelona i el Sevilla.

Rajoy ha subratllat que la decisió s'adopta en funció de les normes de la Federació Espanyola de Futbol i de la UEFA. En concret, l'anomenat Manual Operatiu de la Federació fixa una sèrie de prohibicions com l'entrada de begudes alcohòliques, banderes de determinades dimensions i qualsevol símbol polític, àmbit en el qual emmarquen les estelades.

El president espanyol en funcions no ha entrat a comentar la decisió del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, de no assistir a la final de Copa en senyal de protesta per aquesta prohibició i s'ha limitat a assenyalar que pot actuar davant aquest esdeveniment com consideri oportú.