Una notícia, milers de reaccions i milions d'interpretacions. El referèndum a Turquia no va complir els estàndards internacionals i, segons l'observadora Alev Korun fins a 2,5 milions de vots podrien haver estat "manipulats".

El diputat de CSQP Joan Coscubiela ha compartit aquesta notícia a Twitter i aquest ha estat el detonant que ha portat Lluís Rabell a comparar la manca de transparència a Turquia amb el referèndum que prepara el Govern. En un retuit de l'escrit de Coscubiela, Rabell hi afegeix: "Avís per a navegants. Una consulta transcendent ha de revestir garanties perquè el seu resultat sigui vinculant, reconegut i efectiu...".

Aquest escrit ha donat lloc a una pluja de crítiques a la xarxa. Alguns li han demanat "serietat" i li han retret que compari "els fraus i la manca de transparència de Turquia amb opositors detinguts inclosos amb Catalunya".

D'altres s'ho han agafat amb un toc d'ironia i han deixat anar el següent: "Els castellanoparlants som els kurds a Catalunya."

També hi ha hagut qui li ha recordat que, tot i que sigui poc transparent, el referèndum de Turquia "és vinculant, reconegut i efectiu".

I d'altres li han preguntat que "quines garanties ofereix un estat que no permet els referèndums?".

A aquestes crítiques s'hi ha afegit el següent comentari: "No hi ha cap campanya pel 'sí' a un referèndum que encara ningú gosa convocar: és la batalleta de la llufa de cara a unes autonòmiques". I ho ha dit just després que s'hagin començat a veure per Barcelona autobusos que mostren urnes i #VotoReferèndum.