El Parlament Europeu va aprovar aquest dilluns l'informe sobre el cas Pegasus. En el text s'arriba a proposar implicar l'Europol en la investigació d'Espanya, per estudiar a fons el cas. Tanmateix, el president a l'exili, Carles Puigdemont, considera que "ha fet curt enmig dels interessos dels estats". Puigdemont ha explicat a través d'un vídeo a les xarxes socials els motius pels quals es va abstenir de votar en l'informe Pegasus. L'eurodiputat reconeix que "és un bon text amb grans aspectes", de fet, assegura que ha votat a favor de la majoria de les recomanacions i les esmenes de l'informe. Tot i que assegura que l'informe "s'ha quedat curt", tenint en compte que els programaris d'espionatge com Pegasus són una autèntica amenaça per a la democràcia europea. "Entenem les raons per les quals es queda curt, molts interessos de les grans famílies polítiques", ha lamentat. 

Puigdemont ha defensat: "Nno només com a catalans, sinó com a demòcrates europeus hem de dir prou i hem de tenir clares unes línies vermelles", amb aquest argument defensa el seu sentit de vot, l'abstenció a l'informe i el vot en contra de les recomanacions. Segons l'eurodiputat, es queda molt curt en relació amb el que s'ha vist a les sessions i el que han explicat els testimonis. "És un gravíssim escàndol, fins i tot en el tema escàndol desapareix de l'informe, per tant, no som objectius, som víctimes. I aquest concepte de víctimes ha quedat molt desdibuixat", ha etzibat. 

Reclamació d'una moratòria 

Malgrat reconèixer que hi ha punts amb els quals està a favor, Carles Puigdemont afirma que hi ha una qüestió a la qual no li podien donar el seu suport "no puc donar suport de cap manera a un text que considera que el sistema judicial espanyol és independent i ofereix les garanties suficients. No puc donar suport a això", ha assegurat. "Entre altres coses perquè no és veritat", lamenta Puigdemont. En aquest sentit, afegeix que si això fos veritat, "no tindríem tots els problemes que tenim". L'eurodiputat denuncia que "tenim jutges i fiscals que es conxorxen per enfonsar polítics". L'eurodiputat ha indicat que moltes d'evidències que assenyalen que "és un dels principals problemes que té la democràcia espanyola". En aquest sentit, ha defensat que no podien avalar un text que digués explícitament això perquè "és evident que és un disc sol·licitat per algú". 

Puigdemont ha alertat que aquesta afirmació que es reflecteix a l'informe "se'ns pot girar en contra perquè és un dels principals arguments amb els quals nosaltres ens adrecem al món quan els hi expliquem les deficiències sistèmiques de l'estat espanyol". A banda, el president ha lamentat que es tracta d'un text amb poca ambició "davant del que és una amenaça acreditada". Per últim, recorda que el que proposaven era "el mateix que el Parlament de Catalunya", és a dir, com a mínim una moratòria, que és el que s'ha votat al Parlament, "però no és el que surt a l'informe". De fet, l'informe permet que hi hagi la utilització de la tecnologia, que "és incontrolable, que un cop es dona el permís no hi ha manera tècnica de comprovar que s'ha fet un bon ús", ha conclòs.