El PSOE no preveu de moment donar suport a una comissió d'investigació pel cas Corinna, de qui la setmana anterior es van fer públiques unes escoltes on presumptament es declarava testaferro del monarca Joan Carles I. El ministre de Foment, José Luis Ábalos, i secretari d'organització socialista ha anunciat aquest dilluns que, abans de fer aquest pas, caldria escoltar la posició del director del CNI, Félix Sanz Roldán, qui ha demanat comparèixer a títol propi en la comissió de secrets oficials i despeses reservades del Congrés.

"Primer atendrem la compareixença i després veurem si correspon una altra iniciativa", ha dit Ábalos, qui ha comparegut a Ferraz. Això passa després que la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, assegurés després de la roda de premsa del Consell de Ministres que no preveien publicar la llista de persones que es van acollir a una amnistia fiscal perquè no hi hauria "capacitat jurídica" ―és il·legal―, tot i que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va burxar l'anterior govern de Mariano Rajoy a fer-ho, i va presentar inclús una proposta en aquest sentit. 

El fet és que la comissió d'investigació i el qüestionament de la monarquia creix entre els socis de moció de censura de Sánchez. Unidos Podemos ja s'ha pronunciat que és "insuficient" la compareixença a la comissió de despeses reservades ―ja que el seu contingut no es pot fer públic―. A banda, des d'ERC, el diputat Gabriel Rufián va lamentar que les escoltes a Corinna no tinguin "conseqüències a la pràctica", mentre que el diputat del PDeCAT, Jordi Xuclà, va deixar caure que potser els ciutadans espanyols podrien exercir "el dret a decidir entre monarquia o república".

Tot i així, la ministra de Justícia, Dolores Delgado, va afirmar que el rei Joan Carles tenia "aforament" no "inviolabilitat". És a dir, que podia ser jutjat.