No hi ha dia sense que la premsa conservadora no aprofiti qualsevol oportunitat per afegir més llenya al foc als ja molts escàndols judicials que envolten el PSOE. El Mundo obre aquest dimecres presumint de conèixer el registre oficial de visites que ha rebut l'exsecretari d’Organització, Santos Cerdán, en el seu primer dia a la presó. El diari converteix aquest coneixement en una peça clau per alimentar la seva ofensiva informativa contra el PSOE. El rotatiu madrileny observa de molt a prop els moviments del PSOE i els embolica en una narrativa de foscor i pactes amagats. "El primer dia de Cerdán a la presó: visita de l'advocat de la claveguera, matí al pati amb presos magrebins i vigilat per un altre intern", titula el diari. Segons ha pogut saber el diari, Santos Cerdán va rebre, poques hores després d’ingressar a la presó, la visita del seu advocat defensor i de Jacobo Teijelo, "conegut per la seva connexió amb les anomenades clavegueres de l’Estat vinculades al PSOE", adverteix. Teijelo, recorda El Mundo, "apareix en gravacions comprometedores parlant de com frenar investigacions judicials que esquitxen el PSOE". A més, el diari explica la part més morbosa de tot el cas: com és el dia a dia a la presó. "Després d’aquesta trobada, l’exdirigent socialista va sopar i va passar la primera nit al Mòdul d’Ingressos, en una cel·la especial compartida amb un intern assignat per facilitar-li l’adaptació al règim penitenciari". Afegeix que el segon dia, Cerdán "va compartir el pati amb altres interns i es va entrevistar amb el metge, el psicòleg i l’educador social". Més tard, se l'hauria traslladat al Mòdul 13, reservat per a presos preventius. La possibilitat d’ubicar-lo al Mòdul d’Educació i Respecte es va descartar perquè aquell espai està pensat per a reclusos amb condemnes fermes, matisa el diari. Finalment, apunta que "també se li va aplicar el protocol habitual: li van confiscar els diners en efectiu, va entregar la seva aliança i se li va assignar un intern guia temporal".
L'altre tema estrella d'aquest dimecres, tant a la portada d'El Mundo com de l'ABC, és el caos a l'alta velocitat per una fallada en una catenària a l'altura de la Sagra (Toledo) que va paralitzar durant 15 hores la circulació dels AVE entre Madrid i el sud de la península (Castella-la Manxa i Andalusia). La incidència va deixar més de 70 trens i milers de passatgers afectats "en una altra jornada negra per al ferrocarril espanyol", sentencia l'ABC. Els dos diaris carreguen amb força contra el ministre de Transports, Óscar Puente, qui asseguren que "comença la setmana amb un nou episodi de caos ferroviari que se suma a una llarga llista d’incidències greus en els últims dos anys". L'ABC afirma que la situació reobre els temors del Ministeri de Transports de repetir els col·lapses de l’estiu passat, que ja van obligar el ministre Óscar Puente a donar explicacions al Congrés i al Senat. Sembla que el diari parli de les incidències ferroviàries a Catalunya, però no: "aquest darrer incident s’afegeix a una sèrie de fallades recents, com el descarrilament d’un tren a Chamartín fa només tres setmanes, el robatori de cable en ple pont de maig o la caiguda massiva del sistema informàtic l’1 de gener que va deixar milers de viatgers atrapats. També ressonen les imatges del tren que va descarrilar el 2024 mentre era remolcat en un túnel de Madrid, cosa que va causar dies de col·lapse a la línia Madrid-València". El diari, indignat, critica que "malgrat tot plegat, el ministre Puente ha mantingut un discurs triomfalista sobre l’estat del ferrocarril espanyol, fins i tot quan la realitat mostra una xarxa tensionada i amb problemes recurrents".
Finalment, El País assegura que "Sánchez prepara una sacsejada al PSOE per no tirar la tovallola". Segons explica, "el seu lideratge absolut al PSOE i la seva manera opaca i personalista de gestionar les crisis fan que l’atenció estigui centrada en els moviments que anunciarà aquest dissabte al comitè federal". Tot i que no preveu un congrés extraordinari, explica, sí que es prepara una sacsejada important dins del partit: "relleus en càrrecs clau, canvis de fons en la gestió interna, reformes en el codi ètic i la implantació de mecanismes de control similars als que utilitzen grans empreses per prevenir males pràctiques". En clau internacional, imatge de la visita de Donald Trump a la seva nova joguina: Alligator Alcatraz. Trump ha visitat el centre de detenció per a migrants Alligator Alcatraz, situat en una zona humida de Florida, envoltada de caimans i altres rèptils. Durant la visita, Trump ha fet bromes sobre els perills que podrien córrer els interns si intenten escapar, ironitzant sobre com cal córrer en ziga-zaga per fugir dels caimans. Aquesta posada en escena, malgrat la protesta d’un centenar de manifestants a l’exterior del centre, ha servit al president per justificar la ubicació del nou recinte, aprofitant l’entorn com un element dissuasiu natural i econòmic. Acompanyat pel governador Ron DeSantis i la secretària de Seguretat Nacional, Kristi Noem, Trump ha remarcat que "els caimans fan de guàrdies de seguretat" i que això permet reduir despeses. Què diuen la resta de portades d'aquest dimecres?