La Plataforma per la Llengua lamenta que el govern de l'Ajuntament de Lleida mantingui la seva governabilitat a canvi de debilitar "novament" la llengua pròpia, regalar drets lingüístics i de fomentar el maltractament al català. Així ho han comunicat després de conèixer que el govern del PSC ha acordat amb el grup de Ciutadans que els tràmits al web de l'ajuntament es podran fer en castellà i que el català en serà, per tant, doncs, prescindible.

Des de la Plataforma per la Llengua lamenten que, "un cop més", Àngel Ros incompleixi el seu compromís de defensa de la llengua catalana que va manifestar durant una reunió amb l'ONG del català fa un any i que, a canvi de "mantenir la cadira", posi en risc la promoció del català com a llengua d'ús habitual a l'administració. Consideren que a Lleida, en el darrer any, "assistim a un seguit de despropòsits que tenen el català com a víctima d'un pacte polític per assegurar el govern municipal".

Des de l'ONG del català constaten que, amb aquest acord, Àngel Ros es vol assegurar la governabilitat pactant accions que fan recular el català. D'aquesta manera, considera la Plataforma, el govern de la Paeria provoca un debat inexistent entre la ciutadania, com també ho constata el Síndic de Greuges, recorden, que, fa uns dies, en la presentació del seu informe a la capital del Segrià, assegurava que pràcticament no existeixen queixes en matèria lingüística dels ciutadans i davant Ros afirmava que "tenim un tresor de convivència lingüística que hauríem de saber preservar". 

La Plataforma per la Llengua, a més, s'ha queixat a aquests grups municipals (PSC i Ciutadans) de l'ajuntament de Lleida que si la seva pretensió és dotar el web municipal de totes les llengües oficials a Catalunya, seria hora que acordin i llueixin, també, un pacte perquè els tràmits al web de la Paeria es puguin fer en occità, llengua igualment oficial a Catalunya. En aquest sentit, la Plataforma per la Llengua considera que si l'alcalde vol complir la llei en matèria lingüística hauria de fer-ho en tots els casos, no només en benefici del castellà, i començar per vetllar perquè en dependències municipals no es vengui cap producte que no estigui etiquetat en català, tal com indica l'article 30.1 de la llei de política lingüística.