El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va retreure aquest dimecres al governant veneçolà, Nicolás Maduro, l'exili que està provocant la crisi d'aquest país i va advertir que "cap governant no té legitimitat si obliga els seus ciutadans a marxar".

Sánchez, de visita oficial a Mèxic, ha intervingut aquesta tarda en un acte al Col·legi de Mèxic, la institució acadèmica fundada el 1938 pel president mexicà Lázaro Cárdenas per acollir intel·lectuals i artistes republicans que van fugir de la Guerra Civil espanyola.

I ho va fer amb un discurs emotiu de commemoració del vuitanta aniversari de l'arribada de l'exili espanyol a aquest país en el qual va recordar també les crisis que estan provocant "desgraciadament focus d'exili a tot el planeta", entre els quals va citar Veneçuela.

Després d'admetre que hi ha diferents posicions sobre la situació veneçolana -aquest dimecres es plasmaven les seves diferències amb el president mexicà, Andrés Manuel López Obrador-, Sánchez va subratllar que "hi ha un argument que no admet rèplica: L'exili".

El president del govern espanyol no va tenir problema en parlar de l'exili a Veneçuela. Malgrat tot, no va fer cap menció a la situació que viu actualment Espanya, on hi ha presos polítics i exiliats.