El Parlament ha donat llum verda aquest dijous a la proposició de llei per modificar la llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i la del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC). La proposició ha estat impulsada per tots els grups, que han recuperat el text que ja van acordar en la passada legislatura en una ponència conjunta, però que va acabar decaient per l'aplicació del 155 i la convocatòria d'eleccions.

La proposició de llei conjunta planteja que els membres del consell de la CCMA tornin a ser triats per majoria de dos terços del Parlament, quan ara es pot fer per majoria absoluta. També recull que el CAC haurà de regular i convocar un procediment públic de selecció de candidats a membres del Consell de Govern de la CCMA, i un altre per als càrrecs directius.

Ciutadans també havia presentat una proposició de llei per a la "despolitització" dels òrgans de govern de la Corporació, a la qual JxCat i ERC havien presentat una esmena a la totalitat, però l'han acabat retirant abans de la votació. 

Durant el debat parlamentari, s'han pogut veure noves acusacions i contraacusacions entre unionistes i independentistes sobre TV3. En aquest punt, el diputat de Cs David Mejía ha assegurat que "és trist" veure com, a parer seu, la televisió pública catalana "manipula cada dia" i ha defensat que cal "despolititzar" la direcció dels mitjans per aconseguir la seva "neutralitat i objectivitat". En un sentit semblant s'ha expressat Andrea Levy (PP) que l'ha qualificat de "tele procés" i ha afegit: "És l'únic reducte que els queda per intentar colar el somni del procés. No facin de TV3 la seva, dels independentistes, sinó la nostra, la dels catalans".

​Per altra banda, David Pérez (PSC) ha defensat que comparteixen idees de la proposta que fa Cs, com per exemple que els directors de TV3 i Catalunya Ràdio siguin escollits per concurs públic, mentre que Marta Ribas (Comuns) ha aprofitat per demanar una tramitació "ràpida" i que no s'acabi la legislatura abans de la seva aprovació. La diputada dels comuns també ha lamentat que alguns partits hagin negociat un "acord polític de cadires" per renovar els membres de la CCMA en paral·lel a la reforma, però que finalment no s'ha concretat pel bloqueig de Cs.

Els grups independentistes, per altra banda, han volgut fer una defensa dels mitjans públics catalans. El diputat de JxCat Josep Riera ha assegurat que Cs i PPC  tenen un problema amb el "model" de TV3 i els ha retret que parlin que cal despolititzar-la quan el govern de Mariano Rajoy ―que comptava amb el suport parlamentari de Cs― manipulava TVE. Per part d'ERC, Gerard Gómez del Moral ha defensat que els mitjans no han de ser "neutrals" sinó que "el periodisme ha d’influir, prendre partit, informar". "Vostès el que volen és desinformar o que els mitjans no puguin fer la seva feina".

Finalment, la diputada de la CUP Natàlia Sánchez ha titllat les crítiques de Cs a TV3 i Catalunya Ràdio de ridícules, però ha defensat també que és "urgent" despolititzar-la i ha denunciat que es facin pactes per "repartir sous i cadires".​