El jutge emèrit del Tribunal Suprem, José Antonio Martín Pallín, va ser un dels convidats del programa 'Preguntes Freqüents' de TV3 per explicar el seu punt de vista sobre l'estat de la causa general contra l'independentisme que porta el jutge Pablo Llarena des del Suprem. Pallín, com a jutge emèrit del mateix tribunal, va instar Llarena a rebutjar els delictes de rebel·lió i sedició contra els presos polítics catalans i a entrar només en la malversació i la desobediència i ha deixat clar que, al seu parer, "Puigdemont no està fugat", perquè va posar-se a disposició de la justícia belga i, en tot cas, és el jutge Llarena qui ha d'explicar "perquè va retirar l'euroordre i va dir que no el detenia a Dinamarca perquè era precisament el que volia Puigdemont".

Alhora va afegir que el delicte de rebel·lió, amb el que estan imputats tant els presos com els que estan en llibertat condicional, és un "contorsionisme jurídic" que no té ni cap ni peus i, per ell, es verdaderament preocupant. També va criticar que Llarena fes "valoracions polítiques" en les seves resolucions judicials sobre els casos dels 4 presos polítics.

Alhora, Pallín també va acceptar que el Suprem, i per tant el jutge Llarena, només actuen perquè el Ministeri Fiscal, a través de José Manuel Maza, va interposar una querella contra el govern i contra els Jordis. En aquest sentit també va opinar que el fiscal Maza, que va morir al novembre, es va equivocar rotundament amb la interposició de la querella, ja que per Pallín és una mena de "relat històric" sense base jurídica que no s'ensenya a l'escola judicial. En aquest sentit també va dir que, en aquest moment, a Espanya "governen els jutges" iq ue la divisió de poders es la clau de la democràcia.

El Jutge emèrit del Suprem també va instar a Llarena que en algun moment expliqui els motius que el van portar a retirar l'euoordre de detenció que va imposar sobre Carles Puigdemont i els consellers exiliats a Brussel·les, perquè Pallín encara no ho entén i tampoc ho havia vist mai. També va demanar a Llarena els motius perquè no va demanar una altra euroordre sobre el president Puigdemont quan va anar a Dinamarca si volia que el detinguessin.

Per últim també va parlar sobre la proclamació de la república catalana i Pallín va declarar que el fet que els mateixos polítics independentistes participessin en les eleccions del 21-D ja va suposar no acceptar la declaració del 27 d'octubre al Parlament de Catalunya. Alhora va denunciar que a Espanya està en joc l'estat de dret, la divisió de poders i la qualitat democràtica del país, cosa que el preocupa profundament.