L'economista Santiago Niño Becerra ha advertit sobre la forma com el govern espanyol està demanant diners a totes les administracions amb un punt de desesperació, i ha recordat que no és prolongable. "Què passa després?", s'ha preguntat.

"Coses com aquestes passen quan les necessitats financeres són moltíssim més grans que els ingressos. La pregunta és: i què passa després?... perquè aquesta situació no és prolongable eternament en el temps", ha afegit.

Niño Becerra fa menció a una informació del diari El País, que detalla l'actuació del govern espanyol. "No són només els 14.000 milions que s'estan demanant als ajuntaments. El govern espanyol està reclamant més de 1.000 milions d'euros en dipòsits a tots els organismes autònoms i entitats estatals per la Covid-19. Un dèficit públic disparat obliga l'executiu a cercar tot el finançament possible. Ja van treure 1.600 milions a les comunitats de la formació ocupacional per pagar l'atur. Han demanat a la UE 20.000 milions del fons SURE. Tot i que durant el juliol i l'agost ha aixecat el peu de l'accelerador, el Tresor ha emès fins al juliol un rècord de 1.000 milions d'euros al dia. I acumula en tresoreria un matalàs de prop de 50.000 milions, uns nivells de liquiditat que, excepte per a amortitzacions puntuals, no s'assolien des de l'anterior crisi", indica el rotatiu.