El procés continua internacionalitzant-se, si aquesta tarda el diari The New York Times ja ha publicat un editorial demanat una referèndum per Catalunya, ara és Le Monde qui s'en fa ressò. Ho fa a través d'un debat publicat a les seves planes entre el diputat de Junts pel Sí i cantautor Lluís Llach i el dramaturg Albert Boadella. El diari reprodueix dos articles d'opinió de cadascú d'ells. En un, s'hi mostra una visió a favor de la independència, la de Llach, i a l'altra una de totalment en contra, la de Boadella.

En l'article, que ha estat publicat aquest divendres a l'edició en paper del diari francès, Llach defensa el dret a decidir dels catalans i també la independència de Catalunya. Ho fa fent un repàs de la història de Catalunya, des de la derrota de 1714 fins a l'actualitat. Llach defensa que el 80% de la població vol votar i condemna l'actitud dels Govern espanyol, al que qualifica "d'autoritari i arrogant".

A més, Llach critica la judicialització del procés, en el cas del 9N però també molt especialment el 'cas Frocadell', ja que assegura que es "una acte sense precedents" judicialitzar una presidenta d'una cambra per permetre un debat sobre la independència. Llach assegura que la reacció de l'estat és "poc democràtica" i només fa que omplir de raons els catalans.

Per la seva banda, Boadella assegura que Catalunya està vivint una "deriva separatista" i que ha sigut el Govern català qui ha creat el sentiment independentista a base d'"adocrinar" des de l'educació i de "falsificar la història". El dramaturg assegura que s'ha creat un "odi" contra Espanya i titlla de "virus" l'independentisme.