La presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs, no ha aplaudit l'absolució de la mesa de Roger Torrent perquè el reglament impedeix fer-ho des de les llotges o la tribuna del públic, segons ha indicat ella mateixa, després que alguns mitjans ho han presentat com una oposició política. Segons assenyala l'article 234 del reglament, en el títol Deures del públic assistent, "el públic assistent a les sessions del Parlament ha de mantenir sempre silenci i ordre, i no li són permeses manifestacions d’aprovació o de desaprovació, de qualsevol mena que siguin". 

Borràs, que té fama de conèixer-se bé el reglament, ha sortit així al pas de les interpretacions militants del que havia passat, quan el grup de Junts ha aplaudit i ella, que s'ha d'asseure en una llotja després que el PSC, ERC i Comuns van acordar la seva suspensió, no ho ha fet. També ha recordat que no és "expresidenta". "No soc expresidenta, sinó presidenta del Parlament suspesa de les meves funcions -després d'ahir dimarts ja podem dir que, arbitràriament, per la mesa. I el reglament de la cambra no permet aplaudir des de llotges o tribuna", ha afegit.

Aquest ha estat el moment dels aplaudiments:

Just quan ha aparegut la notícia de l'absolució, la presidenta suspesa ja havia fet un tuit felicitant-se per la decisió. "Molt contenta per tots i cadascun dels membres de l’anterior mesa del Parlament injustament processats per fer del Parlament un espai on debatre en llibertat. Una mica de llum…", ha manifestat.

Borràs ha fet referència en els seus comentaris al fet que PSC, ERC i Comuns la van suspendre a la mesa per estar acusada de malversació, mentre que en el cas dels diputats d'ERC Josep Maria Jové i Lluís Salvadó, acusats de malversació per l'1-O, no ha actuat de la mateixa manera i dimarts ho va desestimar. En els 2 casos Junts va votar en contra d'aplicar aquest article 25.4 del reglament, perquè considera que fa un judici previ, i els altres partits han variat el seu sentit del vot. La presidenta suspesa creu que el seu cas de suposat fraccionament de contractes és en realitat un afer de persecució política i lawfare, com la persecució de l'1-O. 

Només hi ha unes ocasions especials en què el Parlament permet els aplaudiments del públic, i és en declaracions d'homenatge o en grans esdeveniments històrics. Aquest va ser el cas de la votació de la declaració d'independència el 2017:

Un altre cas és el recent homenatge a l'exdiputat històric d'ERC Josep Fornas, on Borràs va aplaudir i després es va apartar per no interferir en l'ovació que van rebre els familiars del polític desaparegut.