Junts per Catalunya no s'arronsa i demana al govern espanyol que no autoritzi l'OPA del BBVA al Banc Sabadell. Així ho ha deixat clar el secretari general juntaire, Jordi Turull, que assegura que, en cas de tirar endavant, afectaria "greument" la competència al territori català a mitjà i a llarg termini. "Pot afectar greument l'accés de crèdit de la petita i mitjana empresa, que és el gran motor de l'economia catalana", ha dit Turull en declaracions als mitjans aquest divendres un cop la Comissió Nacional de Mercats i la Competència (CNMC) ha avalat l'informe de l'OPA del BBVA al Banc Sabadell. El dirigent de Junts ha mostrat el seu posicionament després de la polseguera que ha aixecat el vot de Pere Soler, membre de la CNMC a petició de Junts, a favor de l'informe que avala la concentració.

Un cop avalat l'informe, ara queda en mans del govern espanyol avalar, o no, aquesta OPA al Banc Sabadell. Per això, Turull ha defensat que Catalunya "no pot perdre cap més banc" i ha recordat que els junters ja fa mesos que han traslladat la seva posició a la Moncloa. A més, han aprofitat per carregar contra el president de la Generalitat, Salvador Illa, ja que consideren que encara no s'ha posicionat. "Esperem que no esperi a veure què diu Pedro Sánchez amb una cosa que ja hi ha un gran consens a Catalunya. El govern espanyol té mecanismes i empara legal per posar-s'hi en contra i que no tiri endavant", ha insistit Turull.

Turull defensa el vot de Pere Soler

Turull ha defensat el vot favorable de Pere Soler, membre de la CNMC a petició de Junts, a l'informe que avala l'OPA del BBVA sobre el Sabadell. El dirigent juntaire considera que el paper de Soler ha permès que el govern espanyol tingui empara legal perquè no autoritzi l'OPA. "El que s'introdueix en aquest informe és que queda clara l'especificat a Catalunya i els greus problemes que hi pot haver de competitivitat, fet que dona empara legal l'excepcionalitat dins l'Estat perquè el govern espanyol no autoritzi l'OPA", ha explicat el dirigent juntaire. Turull assegura que la CNMC "no té la funció de posicionar-se sobre si perillen llocs de treball o sobre la gran transcendència que pot tenir un problema de competència a Catalunya per l'interès general". "No li correspon definir què és l'interès general, sinó que ens correspon als polítics", ha dit Turull.

Turull insisteix que ara la decisió ha de ser "política" i ha recordat l'experiència de les caixes. "Catalunya no pot perdre en un moment tan globalitzat aquesta proximitat de decisió en un tema tan important com és el sistema financer", ha insistit. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!