El rei Joan Carles va continuar fent operacions en el compte suís que va utilitzar per amagar els 64,8 milions d'euros de l'Aràbia Saudita fins i tot després de demanar disculpes per l'històric escàndol de Botswana. Els registres del dipòsit que controlava el monarca al banc Mirabaud a través de testaferros i una societat instrumental panamenya, Lucum Foundation, inclouen moviments de juny de 2012, dos mesos després del seu accident a l'Àfrica, segons consta en la documentació a què ha tingut accés El Confidencial.

El 18 d'abril d'aquell any, el Rei emèrit va comparèixer en públic després de ser sotmès d'urgència a una operació de maluc per fer unes declaracions sense precedents. "Ho sento molt, m'he equivocat i no tornarà a passar", va dir el llavors Rei d'Espanya, per posar fi a una allau de crítiques per haver-se'n anat de viatge en secret, per fer un safari de luxe, en un dels pitjors moments de la crisi econòmica.

La informació del compte número 505523 de Lucum Foundation a Mirabaud demostra ara que el pare de Felip VI va continuar gestionant la seva fortuna oculta durant les setmanes següents com havia fet durant almenys els quatre anys anteriors.

En concret, el 13 de juny d'aquell any, el rei va rebre un dossier de l'entitat financera per tenir-lo al cas del saldo del seu compte i del resultat de diferents inversions presumptament efectuades amb els 64,8 milions que havia rebut del rei Abdulá i els 1,5 milions que també li va transferir el 2010 l'emir de Bahrain.

Els registres interns del banc indica que el monarca va donar la seva aprovació a les dades. Segons la informació del dipòsit, el monarca va escriure en l'última de les cinc pàgines de les quals constava el dossier una breu frase i va estampar la seva firma per mostrar la seva conformitat amb les dades. "Bons dies d'acord 13 juny 2012", va anotar de pròpia mà, just abans deixar la seva rúbrica.

El monarca va fer reintegraments a Suïssa

Altres documents assenyalen que, després de l'episodi de Botswana, també van continuar les retirades d'efectiu en quantitats superiors als 100.000 euros al mes revelades per aquest diari aquest divendres. Els fons mai no van ser declarats a l'Agència Tributària i van ser utilitzats pel conjunt de la família reial per sufragar viatges, regals, consumicions i altres capricis, segons fonts pròximes a la investigació que ha assumit la Fiscalia del Tribunal Suprem per investigar presumptes delictes de blanqueig de capitals, corrupció internacional i contra la Hisenda Pública, entre altres. No obstant això, la Casa Reial va assegurar en un comunicat dimarts passat que el rei Felip mai no va tenir coneixement de l'existència d'aquests diners.

Dos milions per a Marta Gayá, una "vella amiga"

Les missives aclareixen que la destinatària d'aquesta milionària donació va ser Marta Gayá, una empresària mallorquina amb la qual el monarca havia mantingut una relació sentimental intermitent des dels anys 80 i amb la qual va tornar a retrobar-se després de la seva abdicació al tron el juny de 2014. Els dos van ser fotografiats el 2016 en un viatge privat per Irlanda.