L'entrenador Pep Guardiola ha explicat en un simposi a la Universitat de Liverpool, la repressió que pateix Catalunya per haver celebrat un referèndum sobre la independència, i ho ha contraposat amb el fet que el Regne Unit va permetre la celebració d'una consulta igual a Escòcia sense cap problema.

"El president electe és a l'exili, hi ha presos polítics i Carme Forcadell, que era la presidenta del Parlament, també està a la presó. I la persecució que hi ha Catalunya no és només política, ja que també afecta a músics o líders socials", ha advertit Guardiola.

L'entrenador ha subratllat que el moviment independentista català és pacífic, i està impulsat pel poble. I ha demanat que si la gent vol votar se l'ha de deixar fer-ho. "És un exercici de democràcia", ha indicat.

Guardiola no ha parlat només de la situació a Catalunya sinó que també ha fet valoracions sobre la vida. Ha recomanat als estudiants que visquin la seva pròpia vida i que tinguin "passió" en el que decideixin treballar. També li han preguntat quins són els seus indrets favorits de Catalunya, i ha respost que són Barcelona i Girona.

L'acte ha estat organitzat amb la participació de l'Institut Ramon Llull.