El general en la reserva Manuel Fernández-Monzón, un dels cinc investigats pel Ministeri de Defensa per la firma d'un manifest que exalta al dictador Francisco Franco, ha negat que hi hagués assassinats durant la dictadura i ha subratllat que hi havia "condemnats" per tribunals "absolutament legals".

Concretament, Fernández-Monzón ha assegurat que "van ser tots condemnats per tribunals de llavors, absolutament legals, que eren consells de guerra", ha afirmat en declaracions 'El Programa de l'Estiu' de Telecinco.

Així mateix, ha negat que hi hagi 140.000 desapareguts com a conseqüència de la Guerra Civil i ha asseverat que la xifra és "molt inferior", com segons ell han demostrat "investigacions molt recents".

D'altra banda, ha carregat contra l'expresident del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero per haver acabat amb la pau i la reconciliació, que "estava perfectament feta", amb la seva "llei d'odi històric" --Llei de Memòria Històrica-.

No se li ha comunicat la investigació del Ministeri

Respecte a la investigació oberta pel Ministeri Defensa sobre ell i sobre els altres quatre reservistes que figuren entre els signants del manifest que exalta la figura militar de Franco, Fernández-Monzón ha assegurat a Europa Press que a ell no li ha arribat "res", cap notificació ni comunicació.

L'instructor de la investigació oberta pel Ministeri, el tinent general Miguel Ángel Villarroya, cridarà a declarar en les pròximes dates a tots els investigats i els preguntarà si es ratifiquen o no en el contingut de l'escrit. Després d'això, la ministra de Defensa, Margarita Robles, rebrà una proposta de resolució del cas i decidirà sobre les possibles sancions els cinc reservistes.