L'expresident del govern espanyol, Felipe González, veu "exactament igual" el discurs "populista" de la líder del partit d'extrema dreta Front Nacional, Marine Le Pen, i el del secretari general de Podemos, Pablo Iglesias.

Així ho ha manifestat en una entrevista a la revista 'Cambio16' en què ha denunciat que tots els "populismes tenen exactament el mateix discurs", independentment de si són d'esquerres o de dretes.

González, que s'ha mostrat preocupat per l'escenari polític actual, creu que ara es fa "una política d'emocions". Sobre aquesta qüestió, ha advertit els líders polítics que "qui no es fa càrrec de l'estat d'ànim de la gent perd el lideratge". "Fer-se càrrec de l'estat d'ànim de la gent no significa respondre emotivament", ha precisat, i ha insistit que l'important és fer-ho "amb eficàcia".

"Ceguesa involuntària” respecte al chavisme

Així mateix, ha criticat les forces d'esquerra per "la seva ceguesa voluntària" respecte al chavisme. González no veu "cap solució immediata" per a Veneçuela al mateix temps que creu que no hi ha "cap país del món que, sense una guerra, hagi destruït tant en tan poc temps".

A més, creu que la corrupció a Espanya comparada amb la veneçolana "seria gairebé un joc de nens" i sosté que l'"única solució" per a Veneçuela és "seure a dialogar i buscar un camí de transició d'aquesta bogeria de règim cap a un altre normalitzat".

Manca de política exterior de la UE

D'altra banda, sobre la crisi dels refugiats, ha lamentat que a la Unió Europea no hi hagi "una política exterior i de seguretat comuna". Alhora, ha criticat que les institucions comunitàries es limitin a respondre a aquest "drama" a través dels camps de refugiats.

"Com podem pensar que un home de 33 anys amb dos o tres fills i la seva dona, que pot ser enginyer informàtic, pot acceptar com a resposta que li milloraran les condicions de vida al camp de refugiats?", ha assenyalat.

I referint-se a les institucions espanyoles, ha avisat que els parlaments estan "absolutament desactualitzats" davant de l'"impacte immediat" de les xarxes socials: "Quan un Parlament discuteix una cosa fa ja molts dies que ho havien dit a les xarxes socials. El Parlament va darrere", ha explicat.