L'expresident del govern espanyol Felipe González ha defensat aquest dijous la participació en eleccions dels polítics investigats a Catalunya, territori amb què creu que l'Estat té "un petit conflicte".

González va citar el cas de Catalunya després de participar en una reunió de la Comissió de Seguiment, Impuls i Verificació a la Implementació dels Acords de Pau de Colòmbia que es va dur a terme a l'esmentat país, amb l'assistència del president Juan Manuel Santos i de representants de la FARC.

En referir-se a la necessitat que els exguerrillers de les FARC participin en eleccions, González va fer una comparació amb els independentistes catalans en els comicis del passat 21 de desembre.

"Vostès saben que tenim allà un petit conflicte a Catalunya. Jo avui ho diré aquí... tots (els polítics) han participat en les eleccions i alguns que estan investigats, encara no processats. Jo soc partidari que a més hi participin, no hi veig cap inconvenient", va afirmar.

González va agregar que en el cas dels exguerrillers, "només la justícia 'in fini' pot dir qui no està habilitat" per participar en política, en referir-se a la polèmica que ha suscitat al país la inscripció de membres del partit FARC com a candidats per a les eleccions legislatives i presidencials d'aquest any a Colòmbia sense haver estat jutjats pels seus crims.

"Que hi participin, que es comptin mitjançant els vots. Quin és el problema, quin és el preu per a Colòmbia si tot és positiu? No hi ha res que sigui negatiu en això", va dir sobre els membres de les FARC.

Segons González, el fet que els exguerrillers participin en política no significa que no se sotmetin a la justícia. "La justícia actuarà d'acord amb els paràmetres acordats i tal, però no és incompatible", va afirmar.